ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Επικίνδυνα τα κινητά στα θεραπευτήρια

Η χρήση κινητών σε νοσοκομεία ή κοντά στον ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να επηρεαστούν οι αναπνευστήρες ή οι βηματοδότες.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Επικίνδυνα τα κινητά στα θεραπευτήρια

Κινητό τηλέφωνοΗ χρήση κινητών τηλεφώνων κοντά στα κρεβάτια των νοσοκομείων ή κοντά στον ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να απενεργοποιήσουν τους αναπνευστήρες ή να διαταράξουν τους βηματοδότες, αναφέρουν ολλανδοί ερευνητές.

Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει ότι τα κινητά δεν πρέπει να βρίσκονται εγγύτερα από ένα μέτρα από τις νοσοκομειακές κλίνες και τον κάθε είδους εξοπλισμό των νοσοκομείων.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Αμστερνταμ κατέγραψαν εντός νοσηλευτικών ιδρυμάτων σχεδόν 50 περιπτώσεις ηλεκτρομαγνητικής παρέμβασης από την χρήση κινητών. Το 75% από αυτές τις περιπτώσεις δημιούργησε σοβαρό πρόβλημα ή ήταν επικίνδυνο για τους ασθενείς.

Όπως γράφουν οι ερευνητές στην διαδικτυακή έκδοση της επιθεώρησης "Critical Care", ο ιατρικός εξοπλισμός "είναι ευάλωτος στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι νέας γενιάς, ασύρματες τεχνολογίες τηλεπικοινωνίας σε μέση απόσταση 3 εκατοστών".

Τα ευρήματα αυτά αντικρούουν εκείνα μελέτης της Κλινικής Μάγιο, στο Ρότσεστερ της Μινεσότα, η οποία δημοσιεύθηκε νωρίτερα εφέτος και έδειξε ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερη παρέμβαση των κινητών με τον ζωτικής σημασίας εξοπλισμό των νοσοκομείων.

Οι ολλανδοί ερευνητές εξέτασαν 61 διαφορετικές ιατρικές συσκευές και διαπίστωσαν ότι τα περισσότερα περιστατικά αφορούσαν κινητά με GPRS - μία τεχνολογία που επιτρέπει μεταξύ άλλων την πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω του κινητού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v