ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Γυμναστική κατά της υπέρτασης

Η συστηματική γυμναστική βοηθάει τα άτομα που πάσχουν από υπέρταση, ενισχύοντας ορισμένα νευρικά αντανακλαστικά.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Γυμναστική κατά της υπέρτασης

ΠερπάτημαΗ συστηματική γυμναστική βοηθάει τα άτομα που πάσχουν από υπέρταση, ενισχύοντας ορισμένα νευρικά αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης, όπως αναφέρουν επιστήμονες από το Καρδιολογικό Ίδρυμα του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία.

Στη μελέτη τους συμμετείχαν 11 υπερτασικοί σαραντάρηδες εθελοντές, οι οποίοι επί τέσσερις μήνες γυμνάζονταν 3 ώρες κάθε εβδομάδα, 9 συνομήλικοί τους πάσχοντες που δεν γυμνάζονταν ενώ στη μελέτη πήραν μέρος και 12 υγιή άτομα.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση "Υπέρταση", η μελέτη έδειξε ότι η γυμναστική βελτιώνει τα νευρικά αντανακλαστικά που συμβάλλουν στην ρύθμιση της αρτηριακής πιέσεως και του καρδιακού ρυθμού, με αποτέλεσμα να ελαττωθεί η πίεση σε όλους τους ασθενείς που γυμνάζονταν συστηματικά.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως τα εξασθενημένα νευρικά αντανακλαστικά αποτελούν παράγοντα κινδύνου για αιφνίδιο θάνατο έπειτα από έμφραγμα.

Γι αυτό τον λόγο εκτιμούν ότι "η βελτίωση στη νευρική δραστηριότητα, θα παίζει προστατευτικό ρόλο στους πάσχοντες από υπέρταση".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά."

Φρήντριχ Νίτσε

  • 1642 – Μια Ολλανδική εξερευνητική εκστρατεία με αρχηγό τον Άμπελ Τάσμαν προσέγγισε την σημερινή Τασμανία στην Αυστραλία.
    1859 - Εκδίδεται στην Αγγλία το έργο του Κάρολου Δαρβίνου η Η καταγωγή των ειδών και η πρώτη εκτύπωση εξαντλείται την πρώτη ημέρα.
    1877 - Εκδίδεται το φιλοζωικό μυθιστόρημα της Άννα Σιούελ, Η Μαύρη Καλλονή, ένα από τα περισσότερο ευπώλητα βιβλία όλων των εποχών.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2