ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Δεν αποτελούν κίνδυνο οι μετανάστες, αλλά η απάνθρωπη στάση απέναντί τους

Πηγή: Real.gr
Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Δεν αποτελούν κίνδυνο οι μετανάστες, αλλά η απάνθρωπη στάση απέναντί τους

Την άποψή του, ότι η υποδοχή και η φιλοξενία των προσφύγων είναι απόδειξη της βαθιάς χριστιανικότητας του Ελληνισμού, επαναλαμβάνει με άρθρο του στα «Νέα» ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.


Το άρθρο του, το οποίο τιτλοφορείται «Υπερασπίζοντας την ανθρωπιά», αποτελεί συνέχεια της παρέμβασής του για το θέμα, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάρει θέση απέναντι στις αντιδράσεις που υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα για τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου.

Ολόκληρο το άρθρο του

Η ιστορία είναι γεμάτη από τα αίσχη της απανθρωπιάς και το ζοφερό μέλλον των λαών που την ενστερνίστηκαν. Η Εκκλησία, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, βρίσκεται πάντα απέναντί της και διαρκώς διακηρύττει πως η μόνη συνεπής με τα ιδεώδη της συμβολή στα παγκοσμιοποιημένα προβλήματα, είναι η πίστη στον Θεό της αγάπης και η ευθέως ανάλογη πίστη και αγάπη στον άνθρωπο, τον ξεχασμένο και παραπεταμένο από τους ισχυρούς του κόσμου τούτου.

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μία φορά είναι μια απόφαση."

Πάουλο Κοέλο

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica

    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη

© 2002-2019 MEDIA2DAY