ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα διαμαρτύρεται μετά την αποβίβαση Αμερικανών διπλωματών από τρένο κοντά σε περιοχή στρατιωτικών δοκιμών

Πηγή: Real.gr
Η Μόσχα διαμαρτύρεται μετά την αποβίβαση Αμερικανών διπλωματών από τρένο κοντά σε περιοχή στρατιωτικών δοκιμών

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα επιδώσει διακοίνωση διαμαρτυρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σχέση με το συμβάν που συνδέεται με την αποβίβαση στην πόλη Σεβεροντβίνσκ τριών Αμερικανών διπλωματών από τρένο στο οποίο επέβαιναν.


Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γεβγκένι Ιβανόφ, ενώ η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί διπλωμάτες αγνόησαν τις προϋποθέσεις που επιβάλλει η ρωσική νομοθεσία και προσπάθησαν να εισέλθουν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή.

Ο Ρώσος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι οι Αμερικανοί διπλωμάτες είχαν πάρει τη σχετική άδεια, η οποία προέβλεπε όμως ότι το σημείο προορισμού τους είναι η πόλη Αρχάγγελσκ και όχι το Σεβεροντβίνσκ.

«Είναι συνεργάτες της πρεσβείας και απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, ως συνεργάτες του στρατιωτικού ακολούθου, έχουν διπλωματική ασυλία. Το ταξίδι του είχε πράγματι εγκριθεί, αλλά με σημείο προορισμού του Αρχάγγελσκ. Κατά κάποιο τρόπο βρέθηκαν κοντά στο Σεβεροντβίνσκ» δήλωσε ο Ιβανόφ.

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους απ’ αυτά που δεν ξέρουν, αλλά απ’ αυτά που ξέρουν και κυρίως από το πώς τα ξέρουν."

Βωβενάργκ, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

  • 627 - Ο Ηράκλειος του Βυζαντίου νικά τους Πέρσες στην Μάχη της Νινευή.
    1821 - Γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας Γκιστάβ Φλωμπέρ.
    1963 - Η Κένυα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

© 2002-2019 MEDIA2DAY