ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρεκόρ σημείωσαν οι εισροές κεφαλαίων στην ρωσική Sberbank πριν από τη δημοσίευση της «Λίστας του Κρεμλίνου»

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους το τμήμα Sberbank Private Banking...

Πηγή: Real.gr
Ρεκόρ σημείωσαν οι εισροές κεφαλαίων στην ρωσική Sberbank πριν από τη δημοσίευση της «Λίστας του Κρεμλίνου»

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους το τμήμα Sberbank Private Banking της μεγαλύτερης ρωσικής κρατικής τράπεζας κατέγραψε μια ασυνήθιστα αυξημένη εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό στη Ρωσία , όπως δήλωσε η επικεφαλής του εν λόγω τμήματος Γιεβγκένια Τιουρίκοβα, αποδίδοντας τους λόγους των ασυνήθιστων αυτών εισροών κεφαλαίου στην προσμονή για την επιβολή νέων κυρώσεων. «Την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου και τον Ιανουάριο ζούσαμε με την προσμονή ότι αυτή τη στιγμή στις 29 Ιανουαρίου και στις 2 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν κυρώσεις, για αυτό ας δούμε που θα βάλουμε τα χρήματα μας» δήλωσε η ίδια.

Η Τιουρίκοβα είπε επίσης ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων οι εισροές κεφαλαίων στα τμήματα επιχειρηματικής και επενδυτικής δραστηριότητας της Sberbank τριπλασιάσθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Η ίδια δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους αριθμούς, αλλά αρκέσθηκε απλώς να πει ότι οι εισροές αφορούν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Προσέθεσε επίσης ότι κατά μέσο όρο τα εμβάσματα των πλουσίων πελατών της τράπεζας αυξήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας από τα 2,3 εκατομμύρια δολάρια στα 3,8 εκατομμύρια δολάρια ( το κατώτατο όριο κατάθεσης για την Sberbank Private Banking είναι τα 100 εκατομμύρια ρούβλια (1,4 εκατομμύρια ευρώ, ή 1,7 εκατομμύρια δολάρια).

Οι εισροές κεφαλαίων που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο προήλθαν, όπως δήλωσε η Τιουρίκοβα κυρίως από την Ελβετία, αλλά υπήρξαν και εισροές από την Αυστρία, τη Μεγάλη Βρετανία οι οποίες ωστόσο δεν ήταν σημαντικές.

Εκπρόσωπος της Κεντρική Τράπεζας είχε δηλώσει ότι τον Ιανουάριο είχαν καταγραφεί καθαρές εκροές κεφαλαίων του ιδιωτικού τομέα, της τάξεως των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι των 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο έτος.

Στις 30 Ιανουαρίου το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έδωσε στην δημοσιότητα κατάλογο με ονόματα ρώσων κρατικών αξιωματούχων και ολιγαρχών, που έχουν σχέσεις κατά την άποψη της αμερικανικής κυβέρνησης με το Κρεμλίνο και στους οποίους ενδέχεται να επιβληθούν κυρώσεις.


Πηγή: Vedomosti, ΑΠΕ-ΜΠΕ

SPONSORED LINKS

"Μερικοί άνθρωποι δεν κάνουν ποτέ τρέλες. Τι τρομακτική πρέπει να είναι η ζωή που ζουν!"

Τσαρλς Μπουκόφσκι, Αμερικανός συγγραφέας

  • 1096 - Ξεκινά η Α' Σταυροφορία, με σκοπό την κατάληψη των Αγίων Τόπων
    1534 - Ιδρύεται στο Παρίσι από τον Ιγνάτιο Λογιόλα το θρησκευτικό Τάγμα των Ιησουϊτών
    1914 - Το πρώτο πλοίο που διαπλέει τη Διώρυγα Παναμά
    1945 - Η Ιαπωνία παραδίδεται "άνευ όρων" στις ΗΠΑ
    1947 - Ινδία και Πακιστάν κηρύσσονται ανεξάρτητες στα πλαίσια της Βρετανικής Κοινοπολιτείας

© 2002-2018 MEDIA2DAY