ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κύρκος: Χρειαζόμαστε μια πολιτική που θα τονώσει την επιχειρηματικότητα

Αυτή είναι η τεράστια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ευκαιρία να τα σαρώσει όλα για 12 χρόνια και έχει καταστρέψει τα πάντα, λέει ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού.

Πηγή: Real.gr
Κύρκος: Χρειαζόμαστε μια πολιτική που θα τονώσει την επιχειρηματικότητα

Μια Καταλονία έξω από την Ισπανία, θα είναι μια χώρα «εκτός ΕΕ» και «φτωχότερη», τονίζει ο Μίλτος Κύρκος, προσθέτοντας ότι το βάρος για τις αποφάσεις του μέλλοντος πρέπει να το αναλάβουν «οι πολίτες της Καταλονίας και τα κόμματα που δεν συμφωνούν με την απόσχιση».
 
Για τη νέα περίοδο που ανοίγει μετά τις γερμανικές εκλογές, ο Έλληνας ευρωβουλευτής σημειώνει ότι «το στοίχημα της Μέρκελ» θα είναι πώς θα συνυπάρξουν «μια ισχυρή Γερμανία μέσα σε μια ισχυρή Ευρώπη».

Για την Κεντροαεριστερά, το στέλεχος του Ποταμιού επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μια πολιτική που θα «τονώσει την επιχειρηματικότητα» και θα διανείμει τον πλούτο με διαφάνεια και «όχι μέσα από το πελατειακό κράτος».

Αναφερόμενος στα διαδικαστικά εκλογής προέδρου της κεντροαριστεράς, τονίζει ότι πήραν δυσανάλογα «μεγάλη διάσταση» και λόγω «λαθών» και λόγω «σκοπιμότητας».

Ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος λέει ότι ο κόσμος το απέρριψε μετά τα πρώτα χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης με τόσο «απαιτητικό» τρόπο, ώστε δεν γυρίζει πίσω, παρά την απογοήτευσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ίδιο θέμα ο κ.Κύρκος σημειώνει: «Λάθος μέθοδος. Πρώτα έπρεπε να δούμε πού θέλουμε να πάμε και μετά με ποιους θα πάμε. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια διαφορετική πολιτική - ελάφρυνση των βαρών της επιχειρηματικότητας, μοίρασμα στην κοινωνία με τρόπο ισότιμο και διαφανή και όχι μέσα από το πελατειακό κράτος. Χωρίς αυτά θα σέρνεται για χρόνια. Εγώ θα ήθελα λοιπόν, η σοσιαλδημοκρατία και το ριζοσπαστικό κέντρο να κάνουν επιλογή, ας πούμε πέντε προτεραιοτήτων, και να εξηγήσουν στον κόσμο ότι γι' αυτές τις προτεραιότητες, που δεν τις εφαρμόζει η κυβέρνηση, έχουμε σχέδιο. Και μετά, εμείς που συμφωνούμε σ αυτά τα πέντε, να δούμε ποιοι ακόμη συμφωνούν και να εκλέξουμε τον αρχηγό που θα προωθήσει αυτή την ατζέντα».

«Αλλά τα κόμματα δεν ήταν διατεθειμένα να μπουν σε μια συζήτηση επί της ουσίας και πρόκριναν τη διαδικασία επιλογής αρχηγού και μετά να αναλάβει ο αρχηγός να καθορίσει πώς θα δημιουργηθεί ο κοινός φορέας. Πιστεύω ότι είναι ευθύνη της επιτροπής Αλιβιζάτου ότι άφησε τη συζήτηση για τα διαδικαστικά να πάρει τέτοιο μέγεθος. Και πιστεύω ότι, κάπου ήταν λάθος, κάπου ήταν σκοπιμότητες, γιατί μια πλευρά της κεντροαριστεράς δεν θέλει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Είναι το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ που ομνύει ακόμη στον Α. Παπανδρέου και δεν έχει καταλάβει ότι μπορούμε να συνοψίσουμε τις προτάσεις μας για μια αλλαγή και να το κάνουμε».

«Δεν αρκεί να κουνάμε μια πράσινη σημαία. Πρέπει να μας εμπιστευτεί ο κόσμος. Γιατί κυβερνήσανε και στα πρώτα χρόνια του μνημονίου και ο κόσμος τους απέρριψε με τόσο απαιτητικό τρόπο να αλλάξουν, ώστε αν και απογοητευμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν γυρνάει πίσω. Κι αυτή είναι η τεράστια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ευκαιρία να τα σαρώσει όλα για 12 χρόνια και έχει καταστρέψει τα πάντα. Πιστεύω πως αυτό κυριάρχησε».

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY