ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το 10% των Ισλανδών έχει γράψει βιβλίο!

Οι μεγάλες νύχτες του χειμώνα, πολλά και καλά εφοδιασμένα βιβλιοπωλεία αλλά και ο μικρός πληθυσμός της χώρας βοηθούν ως προς αυτό.

Πηγή: Real.gr
Το 10% των Ισλανδών έχει γράψει βιβλίο!

Το 10% των Ισλανδών έχει γράψει βιβλίο και τρόπον τινά 1 στους 10 Ισλανδούς θα γίνει συγγραφέας στη διάρκεια της ζωής του.

Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Αρχικά οι μεγάλες νύχτες του χειμώνα, πολλά και καλά εφοδιασμένα βιβλιοπωλεία αλλά και ο μικρός πληθυσμός της χώρας βοηθούν ως προς αυτό.

Φαίνεται ότι οι Ισλανδοί αγαπούν ιδιαίτερα τα βιβλία. Δεν είναι μάλλον τυχαίο που σε κάθε κρίση, οικονομική κατάρρευση ή ηφαιστειακή έκρηξη, οι Ισλανδοί στρέφονται στα βιβλία, αφού εμπιστεύονται περισσότερο ένα κείμενο παρά την τηλεόραση ή μια ταινία.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ότι ένα βιβλίο με 2.000 και πλέον σελίδες που περιγράφει τις αιτίες της οικονομικής κρίσης του 2008 ήταν ένα από τα bestsellers του 2010, παρά το γεγονός ότι μπορούσε κάποιος να το διαβάσει δωρεάν στο διαδίκτυο.

Πολιτιστικοί παράγοντες παίζουν ρόλο επίσης. Σε αντίθεση με τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, που πολλές φορές είναι βαθιά αντι-πνευματικές, η ευρυμάθεια δεν θεωρείται σημάδι ελιτισμού και σνομπισμού στην Ισλανδία, αλλά εκπαίδευσης και νοημοσύνης.

Στην πραγματικότητα, η Ισλανδία, είναι ίσως η μόνη χώρα όπου εκπομπές για τα βιβλία εμφανίζονται στην primetime της τηλεόρασης (π.χ. στην τηλεοπτική εκπομπή «Kiljan»), ενώ ενημερωτικές εκπομπές για ταινίες και κινηματογράφο υποβαθμίζονται στο ραδιόφωνο και προβάλλονται σε μη δημοφιλείς ώρες.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2