ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκερασμό απόψεων για τα Θρησκευτικά επιχειρεί η Ιερά Σύνοδος

Σύνθεση των δυο διαφορετικών τάσεων, της ΠΕΘ και του ΚΑΙΡΟΥ για το μάθημα των Θρησκευτικών επιχειρεί η Ιερά Σύνοδος.

Πηγή: Real.gr
Συγκερασμό απόψεων για τα Θρησκευτικά επιχειρεί η Ιερά Σύνοδος

Σύνθεση των δυο διαφορετικών τάσεων, της ΠΕΘ και του ΚΑΙΡΟΥ για το μάθημα των Θρησκευτικών επιχειρεί η Ιερά Σύνοδος. Ύστερα από δυο συνεδριάσεις, μια χθες το απόγευμα και την τακτική σημερινή, η ΔΙΣ κατέληξε σε μια απόφαση που μέσω αυτής επί της ουσίας προτείνει τη σύνθεση των δύο κυρίαρχων τάσεων, ώστε να επικεντρωθεί η προσπάθεια περαιτέρω εμπλουτισμού του τρέχοντος Πρόγραμματος Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών και επ’ αυτού να γίνουν προσθήκες σε επιστημονική βάση, χρησιμοποιώντας χρήσιμα στοιχεία του νέου Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών.

Βάση απόφασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου υπήρξε εισήγηση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση της ΔΙΣ με την παρουσία του Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ, προέδρου της Συνοδικής Επιτροπής Εκκλησιαστικής Επιμόρφωσης του Εφημεριακού Κλήρου, των κοσμητόρων των δυο Θεολογικών Σχολών, της Αθήνας Απόστολου Νικολαΐδη και της Θεσσαλονίκης Μιλτιάδη Κωνσταντίνου και των προέδρων των δυο μεγάλων ενώσεων θεολόγων, της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και του ΚΑΙΡΟΥ.

Το περιεχόμενο των διδακτικών βιβλίων του Γυμνασίου και του Λυκείου, τα προγράμματα σπουδών που εφαρμόζονται, η διδακτική μέθοδος προσέγγισης του γνωστικού αυτού αντικειμένου και ο χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες ενώσεις θεολόγων της χώρας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, που υιοθέτησε την πρόταση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου, Η ΔΙΣ προτείνει να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον στο τρέχον Πρόγραμμα Σπουδών με την δική του θεματική μεθοδολογία, στο οποίο όμως να γίνουν μερικές βελτιώσεις, εντάσσοντάς το στα σύγχρονα παιδευτικά δεδομένα, οπότε να εισαχθούν σε κάθε βιβλίο -όχι σε κάθε μάθημα- μερικά κεφάλαια θρησκειολογικά, ανάλογα με την θεματολογία του βιβλίου, αφού όμως δοθεί προτεραιότητα στην ορθόδοξη παράδοση, την οποία ακολουθεί η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως εφαρμογές και τα καλά στοιχεία του Νέου Προγράμματος Σπουδών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Για να δρέψεις την πραγματικότητα, ό,τι απλά ονειρεύεσαι, ζήσε με έναν παιδιάστικο, στοχαστικό και ανέμελο τρόπο στο δάσος της μοναξιάς."

Jack Kerouac, 1922-1969, Αμερικανός συγγραφέας

 • 1864 - Ιδρύεται ο Ερυθρός Σταυρός.
  1940 - Μετά το τορπιλλισμό του Έλλη και της έντασης των ελληνοϊταλικών σχέσεων η Μεγάλη Βρετανία ανακοινώνει ότι οι ναυτικές και αεροπορικές της δυνάμεις θα ενισχύσουν την Ελλάδα εάν τυχόν υποστεί επίθεση.
  1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βραζιλία κηρύσσει πόλεμο στις δυνάμεις του Άξονα, (Γερμανία και Ιταλία όχι όμως Ιαπωνία).
  1962 - Το πρώτο στον κόσμο πλοίο που κινείται με πυρηνική ενέργεια, το The Savannah, ολοκληρώνει το παρθενικό του ταξίδι.
  1975 - Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ.
  1989 - Ανακαλύπτεται ο πρώτος ολοκληρωμένος δακτύλιος γύρω από τον Ποσειδώνα.
  2004 - Άγνωστοι εισβάλλουν στο Μουσείο του Όσλο και αφαιρούν δύο πίνακες του Έντβαρτ Μουνκ, ανάμεσά τους την πασίγνωστη «Κραυγή».

© 2002-2019 MEDIA2DAY