ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Μπουένος Άιρες καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση

Η Αργεντινή πρέπει πρώτα να αποπληρώσει δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια και έπειτα τους άλλους πιστωτές του.

Το Μπουένος Άιρες καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση

Η Αργεντινή κατήγγειλε την απόφαση δικαστηρίου της Νέας Υόρκης που έκρινε ότι το Μπουένος Άιρες δεν μπορεί να αποπληρώσει τους άλλους πιστωτές του μέχρι να καταβάλει τα ποσά που οφείλει στα δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια που κέρδισαν πρόσφατα τη μακρά δικαστική διαμάχη τους με τη χώρα.

Το Μπουένος Άιρες κατέθεσε την Πέμπτη περισσότερα από 1 δισ. δολάρια σε αμερικανική τράπεζα καθώς πλησίαζε η ημερομηνία πληρωμής των τοκομεριδίων στους πιστωτές που είχαν δεχτεί, το 2005 και το 2010, την αναδιάρθρωση του χρέους.

Ωστόσο χθες Παρασκευή σε μια νέα, έκτακτη συνεδρίασή του δικαστηρίου, ο δικαστής Τόμας Γκρίζα χαρακτήρισε «παράνομη» αυτήν την ενέργεια και διέταξε την επιστροφή του ποσού στις αρχές της Αργεντινής.
 
Το γεγονός αυτό υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει μια νέα στάση πληρωμών εκ μέρους της χώρας,όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον υπουργείο Οικονομικών της Αργεντινής, «με μια ασυνήθιστη και χωρίς προηγούμενο απόφαση, ο δικαστής Τόμας Γκρίζα ακύρωσε την πληρωμή που έκανε ήδη η Αργεντινή για να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της (…)
 
Προσπαθεί να εμποδίσει τους πιστωτές μας να λάβουν αυτό που τους αναλογεί».

«Τώρα θέλει να εμποδίσει την εκταμίευση. Λαμβάνοντας αυτό το μέτρο, ο δικαστής καταχράται την εξουσία του υπερβαίνοντας τη δικαιοδοσία του διότι οι πιστωτές με τα αναδιαρθρωμένα ομόλογα δεν αποτελούν το αντικείμενο της δικαστικής διαμάχης», προσθέτει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Έπειτα από απόφαση της αμερικανικής δικαιοσύνης, το Μπουένος Άιρες θα πρέπει να καταβάλει μέχρι την Δευτέρα το ποσό του 1,33 δισ. δολαρίων σε δύο κερδοσκοπικά κεφάλαια, τα οποία ζητούν να πληρωθούν τα ομόλογα που διακρατούν στο 100% της αξίας τους, την ώρα που το 93% των ιδιωτών πιστωτών της Αργεντινής συμφώνησε να λάβει το 30% της αξίας της αρχικής τους επένδυσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Δεν υπάρχει ντροπή στην αποτυχία. Η μόνη ντροπή είναι να μην δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό."

Robin Williams, Αμερικανός ηθοποιός

  • 1865 - Με βασιλικό διάταγμα, ο Ύμνος εις την Ελευθερίαν που γράφηκε από το Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από το Νικόλαο Μάντζαρο καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2