ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βενεζουέλα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Έπειτα από μια βλάβη που επηρεάσε πολλές περιοχές, μεταξύ αυτών και το Καράκας.

Βενεζουέλα: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Αποκαταστάθηκε σχεδόν πλήρως κατά τη διάρκεια της νύχτας η ηλεκτροδότηση στη Βενεζουέλα, όπου μεγάλες περιοχές του ανατολικού Καράκας και πολλές πόλεις στο εσωτερικό της χώρας παρέμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω μιας βλάβης.

«Το 99% της ηλεκτροδότησης έχει αποκατασταθεί στην πρωτεύουσα», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο.

Στην επαρχία έχει αποκατασταθεί το 80% με 99% της ηλεκτροδότησης. Η βλάβη ξεκίνησε στις 15:00 (χθες Παρασκευή τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδας).

Ο υπουργός Ηλεκτροδότησης Τζέσε Σακόν επεσήμανε ότι η βλάβη σημειώθηκε στην πολιτεία Αράγουα και επηρέασε το Καράκας και στη συνέχεια τις πολιτείες Μιράντα, Καραμπόμπο, Φαλκόν και την περιοχή των Άνδεων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στο Καράκας η διακοπή του ρεύματος διήρκησε περίπου τρεις ώρες με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι συρμοί του μετρό και πολλοί άνθρωποι να μείνουν εγκλωβισμένοι στα βαγόνια κάτω από τη γη.

Η βλάβη σημειώθηκε την ώρα που ο Μαδούρο μιλούσε στην τηλεόραση κατά τη διάρκεια της μετάδοσης μιας τελετής για την απονομή των εθνικών βραβείων δημοσιογραφίας.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα λίγο αργότερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι οδήγησε στο «περίεργο» αυτό συμβάν.
 
«Θα το ερευνήσουμε σε βάθος και αντικειμενικά (…) Οι αιτίες θα γίνουν γνωστές γιατί, να είστε σίγουροι, ότι δεν υπάρχουν λόγοι (για τη διακοπή) που να συνδέονται με την ίδια την υπηρεσία.

Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ζήτηση από παροχή (…) δεν ήταν ώρα αιχμής», υπογράμμισε ο Μαδούρο.

Αυτό είναι η δεύτερη φορά που σημειώνεται εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα σε διάρκεια ενός έτους.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2013 μια μεγάλη βλάβη στην κεντροδυτική Βενεζουέλα είχε επηρεάσει το 70% της χώρας για περίπου τέσσερις ώρες.

Τα τελευταία δύο χρόνια το Καράκας έχει λάβει μια σειρά μέτρων για να σταθεροποιήσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς υπάρχει σημαντική αύξηση της ζήτησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Κάποια σφάλματα ίσως εκλιπαρούν τη συγχώρεση."

Οράτιος, Λατίνος ποιητής

  • 1943 - Εγκαινιάζεται το Πεντάγωνο των Η.Π.Α. στο Άρλινγκτον, Βιρτζίνια.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2