ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμα κινδύνου από τη Νήσο των Χριστουγέννων

Σκάφος μεταφέρει 153 πρόσφυγες από τη Σρι Λάνκα.

Σήμα κινδύνου από τη Νήσο των Χριστουγέννων

Σήμα κινδύνου περίπου 250 χιλιόμετρα από τη νήσο των Χριστουγέννων εξέπεμψε σκάφος πάνω στο οποίο επιβαίνουν 153 πρόσφυγες από τη Σρι Λάνκα, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιβάτες που συνομίλησαν με Αυστραλούς δημοσιογράφους ανέφεραν ότι στο σκάφος, το οποίο σάλπαρε από τις ακτές τις Ινδίας δύο εβδομάδες νωρίτερα, επιβαίνουν 32 γυναίκες και 37 παιδιά και είναι κυρίως Ταμίλ από τη Σρι Λάνκα.

«Είμαστε πρόσφυγες. Προερχόμαστε από τη Σρι Λάνκα, μέναμε στην Ινδία αλλά δεν ήμασταν σε θέση να ζήσουμε άλλο εκεί, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε να φτάσουμε στην Αυστραλία», δήλωσε στο αυστραλιανό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ένας εκ των επιβατών του σκάφους που αποκάλεσε τον εαυτό του Ντιούκ.

Ο ίδιος είπε ότι το σκάφος βρισκόταν σε κίνδυνο καθώς είχε παρουσιάσει εισροή υδάτων και ήταν αντιμέτωπο με ισχυρούς ανέμους κάτι που ανάγκασε το πλήρωμα να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αποτρέπει σκάφη και πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες να περνούν τα σύνορα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της νήσου των Χριστουγέννων που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό.
 
Τους τελευταίους έξι μήνες, πολλά σκάφη έχουν ρυμουλκηθεί πίσω στην Ινδονησία, ωστόσο δεν έχει γίνει σαφές εάν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και σε αυτή την περίπτωση καθώς το συγκεκριμένο σκάφος δεν προέρχεται από τη χώρα αυτή.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με το τελευταίο αυτό συμβάν, λέγοντας ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι ανθρώπινες ζωές βρίσκονταν σε κίνδυνο ανοιχτά της θάλασσας.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της χώρας, Τόνι Άμποτ, δήλωσε σε δημοσιογράφους το Σάββατο ότι η κυβέρνηση θα ενεργήσει σύμφωνα με την υπάρχουσα πολιτική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ένας ωκεανός χωρίς άγνωστα τέρατα θα ήταν ύπνος δίχως όνειρα."

Τζων Στάινμπεκ

 • 622 - Ολοκληρώνεται η φυγή του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα («Εγίρα»).
  787 - Ξεκινά τις εργασίες της η 7η Οικουμενική Σύνοδος (2η της Νίκαιας). Η Ειρήνη η Αθηναία αναστηλώνει τις εικόνες.
  1493 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος αναχωρεί για το δεύτερο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο.
  1664 - Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Άμστερνταμ στην Αγγλία. Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.
  1706 - Σαξονία και Σουηδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Άλτρανσταντ (άρθρο: Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος).
  1828 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει τα ταχυδρομεία.
  1852 - Παρουσιάζεται σε πτήση από το Παρίσι στην Τραπ το πρώτο αερόπλοιο από τον Ανρί Γκιφάρ .
  1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2