ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης κατά Google

Θα ήθελε να μπορέσει να κλείσει τη μηχανή αναζήτησης.

Ο Γερμανός υπουργός Δικαιοσύνης κατά Google

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μάας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που θα δημοσιευθεί σήμερα στο ενδεχόμενο να κλείσει η Google, κι έγινε ο τελευταίος κατά σειρά Γερμανός υπεύθυνος που επιτίθεται εναντίον του αμερικανικού κολοσσού του Διαδικτύου.

Η δεσπόζουσα θέση της Google στο Διαδίκτυο «δεν έχει νόημα από οικονομικής άποψης, δεν είναι λογική» υποστήριξε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία προδημοσίευσε σήμερα αποσπάσματά της.

«Φανταστείτε έναν ενεργειακό όμιλο που θα κάλυπτε το 95% της αγοράς, οι αρχές του ανταγωνισμού πολύ σύντομα θα κινητοποιούνταν», σημείωσε ο ίδιος.

«Έτσι ναι, εάν η Google καταχράται την κυρίαρχη θέση της για να περιθωριοποιεί με συστηματικό τρόπο τους ανταγωνιστές της, τότε την τελευταία στιγμή, κάτι όπως το κλείσιμο θα εξετασθεί» συνέχισε, επαναλαμβάνοντας μια ιδέα που ήδη έχει θέσει στο τραπέζι ο συνάδελφός του, υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, επίσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Όμως «ο ψηφιακός κόσμος δε γνωρίζει πλέον σύνορα εδώ και πολύ καιρό, είναι υπερβολικά μεγάλος για την επιβολή εθνικών κανόνων» αναγνώρισε ο Μάας, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ένα «διεθνές δίκαιο για τα δίκτυα».

Ο Μάας, του οποίου το χαρτοφυλάκιο καλύπτει επίσης θέματα προστασίας του καταναλωτή, παραδέχθηκε στη συνέντευξη στη FAZ ότι χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google «κάθε ημέρα» και «υπερβολικά».

«Δυστυχώς αποτελώ μέρος του προβλήματος» αναγνώρισε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
 
"

Γιώργος Σεφέρης

  • -1945: Τίθεται σε ισχύ ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών. (Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ)

    -1963: Η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, «για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες».


© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2