ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελετή αποφοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Χαρά και συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη.

Τελετή αποφοίτησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Όπως σε κάθε τελετή αποφοίτησης, είχε χαρά, συγκίνηση, τρακ και φίλους και συγγενείς που χειροκροτούσαν και αποθανάτιζαν τη στιγμή με φωτογραφική μηχανή.

Όμως, οι 33 απόφοιτοι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί-άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο -από τα γυμνασιακά χρόνια σίγουρα εκτίμησαν περισσότερο το πτυχίο τους, από όσους το απόκτησαν ακολουθώντας τον παραδοσιακό εκπαιδευτικό δρόμο.

Ψυχή του σχολείου, το οποίο με την εκδήλωση αυτή γιόρτασε και τα 10 χρόνια λειτουργίας του, η διευθύντρια Δάφνη Μεϊμαρίδου, καθηγήτρια Γεωμετρίας, “μάνα και ανοιχτή αγκαλιά”, όπως είπαν οι μαθητές της.

Οι απόφοιτοι του σχολείου “δικαιούνται τον θαυμασμό και τον σεβασμό, επειδή ονειρεύτηκαν και τόλμησαν”, επισήμανε και πρόσθεσε ότι ολοκληρώνουν τον κύκλο αυτό της ζωής τους, “πιο καταρτισμένοι, πιο δυνατοί, με γνώσεις, χρήσιμοι για τον εαυτό τους και για τους άλλους".

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπαιδευτικούς αποχαιρέτισαν το σχολείο οι απόφοιτοι. “Αξέχαστα” χαρακτήρισε τα δύο αυτά χρόνια η Χριστίνα Παπαδοπούλου και αναφέρθηκε στις φιλίες, αλλά και στα εφόδια που απέκτησε.

“Για εμάς που η ζωή μας δεν εξελίχθηκε όπως περιμέναμε, το σχολείο μας έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία να εκπληρώσουμε τα όνειρα μας”, υπογράμμισε η Άννα Φραντζεσκάκη.

Η Ελένη Γραμμενούδη τόνισε ότι “δεν αποχαιρετάς το σχολείο, αλλά μια αλληλουχία εμπειριών, μαθημάτων ζωής, προσδοκιών και ελπίδων”.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται σε ενήλικες άντρες και γυναίκες και χορηγεί πτυχίο γυμνασίου. Η φοίτηση διαρκεί δύο εννιάμηνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
 
"

Γιώργος Σεφέρης

  • -1945: Τίθεται σε ισχύ ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών. (Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ)

    -1963: Η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, «για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες».


© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2