ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Κάμερον «ταπεινώθηκε», λέει η αντιπολίτευση

Έντονες επικρίσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Ο Κάμερον «ταπεινώθηκε», λέει η αντιπολίτευση

Οι πολιτικοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασαν χθες την εκτίμηση ότι ο ηγέτης των Συντηρητικών «ταπεινώθηκε» εξαιτίας της αποτυχίας του να εμποδίσει το διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Έπειτα από εβδομάδες μεγαλοστομιών και αερολογιών εκ μέρους του Ντέιβιντ Κάμερον, αυτό αποτελεί μια ολοκληρωτική ταπείνωση» δήλωσε ο Εντ Μίλιμπαντ, ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Σκάι Νιους.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος είχε επίσης αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του Γιούνκερ, άσκησε κριτική στο Βρετανό πρωθυπουργό ότι αντί να «οικοδομήσει συμμαχίες στην Ευρώπη» τις «έκαψε».

«Ο λόγος είναι ότι (οι Ευρωπαίοι) πιστεύουν ότι εκείνος δεν ενεργεί παρά μόνο βάσει των (ευρωσκεπτικιστών) βουλευτών του στρατοπέδου του» εξήγησε ο Μίλιμπαντ.

«Για αυτόν τον λόγο απέτυχε, και είναι το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας που βγήκε χαμένο εξαιτίας αυτής της απόφασης», κατήγγειλε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης.

«Αυτό υπογραμμίζει την αναγκαιότητα μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής που θα στηρίζεται σε ευρύτερες συμμαχίες στο πλαίσιο του εθνικού συμφέροντος», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο πρόεδρος του ευρωφοβικού Ukip - ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών του Μαΐου -, έκρινε επίσης ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον «εξευτελίστηκε σήμερα και το χειρότερο, φαίνεται πολύ απομονωμένος».

«Είναι ένα πράγμα να λέτε ότι θα σηκωθείτε για να δώσετε μάχη, αλλά αν χάσετε, αυτό μάλλον δεν θα σας κάνει και πολύ καλό», ειρωνεύτηκε ο λαϊκιστής ηγέτης, στις δηλώσεις που έκανε στο Sky News πριν από την επιλογή του Γιούνκερ.

«Όλοι τα χαρτιά που είχε ο Κάμερον στο χέρι του έχουν παιχθεί και χαθεί σε μια μάταιη μάχη και ήταν χαμένα εκ των προτέρων» υποστήριξε, ενώ προσέθεσε ότι η «επαναδιαπραγμάτευση» των συνθηκών στις οποίες έχει δεσμευθεί ο πρωθυπουργός «φαίνεται τώρα ελάχιστα πιθανή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
 
"

Γιώργος Σεφέρης

  • -1945: Τίθεται σε ισχύ ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών. (Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ)

    -1963: Η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, «για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες».


© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2