ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ικανοποίηση Αναστασιάδη για την επιλογή Γιούνκερ

Στο αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν.

Ικανοποίηση Αναστασιάδη για την επιλογή Γιούνκερ

Την Ικανοποίηση της Κύπρου για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προτείνει προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το αξίωμα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Γιούνκερ, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος, «είναι ένας πολιτικός με ευρωπαϊκό προφίλ που προέρχεται από ένα ιδρυτικό κράτος-μέλος της ΕΕ.

Η μέχρι σήμερα πολιτική του σταδιοδρομία, είτε από το αξίωμα του πρωθυπουργού είτε ως πρόεδρος του Eurogroup, είναι συνυφασμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το γεγονός ότι ο κ. Γιούνκερ, σημείωσε ο κ. Αναστασιάδης, προέρχεται από ένα μικρό κράτος-μέλος «θεωρούμε ότι αποτελεί ακόμη ένα πλεονέκτημα για την υποψηφιότητά του, και μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του πνεύματος συναίνεσης και συμβιβασμού που αποτελεί βασική αρχή λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σε γραπτή δήλωση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι σε σχέση με τα θέματα ενέργειας, και πιο συγκεκριμένα την προσπάθεια απεξάρτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από συγκεκριμένες πηγές και διαδρομές ενεργειακού εφοδιασμού, τόνισε ότι η Κύπρος, ως κράτος-μέλος με πρόσφατες αξιόλογες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ολοκλήρωση της εσωτερικής αγοράς ενέργειας και ανάπτυξη των απαραίτητων διασυνδέσεων, ούτως ώστε να αρθεί η οποιαδήποτε ενεργειακή απομόνωση.

Την ίδια στιγμή η Κύπρος, δήλωσε, έχει ουσιαστικό ρόλο να διαδραματίσει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η δημιουργία νέων διαδρόμων τροφοδοσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κατασκευή σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου, με παράλληλη εκμετάλλευση των εγχώριων ενεργειακών πηγών, αποτελούν προτεραιότητα για την Ένωση, συμπλήρωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Στη δήλωση του ο πρόεδρος της Κύπρου αναφέρει πως επισήμανε ότι η Κύπρος, αξιοποιώντας τη στρατηγική της θέση στην ευαίσθητη αλλά και ιδιαιτέρως σημαντική περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, είναι έτοιμη να συμβάλλει στον κοινό μας στόχο για περαιτέρω αναβάθμιση της εξωτερικής δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ο έρωτας και η λογική μοιάζουν με τον ήλιο και το φεγγάρι. Όταν ανατέλλει το ένα, δύει το άλλο."

Κικέρων

  • 1944 - Διενεργείται στο αμερικανικό πανεπιστήμιο "Τζονς Χόπκινς" η πρώτη επέμβαση ανοιχτή καρδιάς.
    1945 - Η Γιουγκοσλαβία γίνεται ενιαίο κράτος.
    1995 - Ο Κουβανός Πρόεδρος Φιντέλ Κάστρο επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κίνα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2