ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαπραγματεύσεις για τους Επιτρόπους

Τι θέλει η Γαλλία στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαπραγματεύσεις για τους Επιτρόπους

Η Γαλλία θα επιθυμούσε μια θέση αντιπροέδρου στην επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

"Θα θέλαμε να αναλάβουμε μια σημαντική ευθύνη στην Κομισιόν", είπε ο Ολάντ μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ που επέλεξε τον Λουξεμβούργιο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για επόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην επόμενη Επιτροπή, που θα αναλάβει καθήκοντα το φθινόπωρο, η Γαλλία θα ήθελε να υπάρξει "μια οργάνωση γύρω από τους αντιπροέδρους" και ο Ολάντ θα ζητούσε μία τέτοια θέση αντιπροέδρου για τη χώρα του, συνέχισε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν στοχεύει σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα.

Όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν τέθηκαν τα ονόματα των μελλοντικών Επιτρόπων. "Καμία χώρα δεν έκανε κάποιο ιδιαίτερο αίτημα", πρόσθεσε.

Το θέμα αυτό αναμένεται ότι θα συζητηθεί στην επόμενη, άτυπη σύνοδο κορυφής, στις 16 Ιουλίου, όταν οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσουν για τις θέσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας και του μόνιμου προέδρου του Γιούρογκρουπ.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο επόμενος Επίτροπος της χώρας του. Στοχεύει σε κάποια θέση με αρμοδιότητες γύρω από οικονομικά θέματα, όχι όμως κατ’ ανάγκην στη θέση του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων ο οποίος επιβλέπει εάν οι χώρες-μέλη τηρούν τους δημοσιονομικούς κανονισμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το χιούμορ είναι η πιο διασκεδαστική δειλία."

Robert Frost, Αμερικανός ποιητής

  • 1872 - Διεξάγεται στη Γλασκώβη ο πρώτος διεθνής ποδοσφαιρικός αγώνας, μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας.
    1967 - Η Νότια Υεμένη αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.
    1922 - Iδρύεται η ΕΣΣΔ.
    1974 - Oι Μπιτλς διαλύονται και τυπικά, με δικαστική απόφαση.
    1982 - Κυκλοφορεί παγκοσμίως ο έκτος σόλο δίσκος του Μάικλ Τζάκσον, Thriller. Θα γίνει ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2