ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: «Όχι» σε συναλλαγές με εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης

Η Ρώμη προειδοποιεί τους πολίτες της να μην έχουν οικονομικές συναλλαγές με τους εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη για νομικούς λόγους

Ιταλία: «Όχι» σε συναλλαγές με εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης

Η ιταλική κυβέρνηση προειδοποιεί τους πολίτες της να μην επενδύουν στους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη για νομικούς λόγους, καθώς αυτοί είναι παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ιταλία με μια «προειδοποίηση» καλεί τους πολίτες της «να μην εμπλέκονται σε οικονομικές δραστηριότητες και σε επενδύσεις» στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης, όπως γράφει η εφημερίδα Λα Στάμπα επικαλούμενη την υπουργό Εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Πρόκειται για την τεχνική εφαρμογή ενός πολιτικού μέτρου που είχε αποφασιστεί νωρίτερα», στη διάρκεια ενός ευρωπαϊκού συμβουλίου τον Δεκέμβριο του 2012, διευκρίνισε η Μογκερίνι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα δεν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Εξάλλου η Γαλλία είχε προειδοποιήσει τους πολίτες της και τις γαλλικές επιχειρήσεις την Τετάρτη για τους κινδύνους που ενέχουν οι οικονομικές συναλλαγές με τους εβραϊκούς οικισμούς. Παρόμοια προειδοποίηση υπάρχει στους ιστότοπους των υπουργείων Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας.

Η Δυτική Όχθη, η Ανατολική Ιερουσαλήμ, η Γάζα και τα Υψώματα του Γκολάν είναι περιοχές που κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967. Οι εβραϊκοί οικισμοί οι οποίοι ανεγείρονται στις κατεχόμενες αυτές περιοχές θεωρούνται παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποτέ μη σκύβεις το κεφάλι. Κράτα το πάντα ψηλά. Κοίτα τον κόσμο στα μάτια."

Helen Keller, Αμερικανίδα συγγραφέας

  • 1902 – Ιδρύεται η Ρεάλ Μαδρίτης.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2