ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΟΥ: Η Δ. Αφρική να προετοιμαστεί για εξάπλωση του Έμπολα

Υπάρχει ενδεχόμενο να φθάσουν στο έδαφός τους ταξιδιώτες που είναι φορείς του ιού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

ΠΟΥ: Η Δ. Αφρική να προετοιμαστεί για εξάπλωση του Έμπολα

Οι χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες γειτονεύουν με εκείνες οι οποίες πλήττονται από μια επιδημία Έμπολα και στις οποίες περιλαμβάνονται το Μάλι, η Ακτή Ελεφαντοστού, η Σενεγάλη και η Γουινέα-Μπισάου, πρέπει να προετοιμαστούν επειγόντως για το ενδεχόμενο να φθάσουν στο έδαφός τους ταξιδιώτες που είναι φορείς του ιδιαίτερα θανατηφόρου και μολυσματικού ιού, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Θέλουμε και οι άλλες χώρες στη Δυτική Αφρική να είναι έτοιμες -οι γειτονικές χώρες, η Ακτή Ελεφαντοστού, το Μάλι, η Γουινέα-Μπισάου-, να προετοιμαστούν για την περίπτωση άνθρωποι οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον ιό να μετακινηθούν» και να φθάσουν στο έδαφός τους, είπε ο Πιερ Φορμαντί, ένας ειδικός του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπηρεσία αυτή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προτείνει την επιβολή ταξιδιωτικών ή εμπορικών περιορισμών στις τρεις χώρες οι οποίες έχουν ήδη πληγεί από την επιδημία του Έμπολα, τη Γουινέα, τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Χθες Πέμπτη ο ΠΟΥ είχε τονίσει ότι η επιδημία Έμπολα που ξέσπασε αρχικά στη Γουινέα έχει μετατραπεί σε διεθνή κρίση, η οποία προειδοποίησε πως μπορεί να εξαπλωθεί σε περισσότερες χώρες καλώντας να υπάρξουν δραστικές προσπάθειες να ανασχεθεί η εξάπλωση της θανατηφόρας ασθένειας.

Παρά τις προσπάθειες των εθνικών υγειονομικών αρχών και των διεθνών οργανώσεων αρωγής να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει 635 κρούσματα, τα 399 εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα.

Η κρίση αυτή σε τρεις χώρες είναι ήδη το πιο πολύνεκρο ξέσπασμα της ασθένειας αφότου είχε καταγραφεί για πρώτη φορά η ύπαρξη του ιού στην κεντρική Αφρική το 1976, κι ο αριθμός των μολύνσεων συνεχίζει να μεγεθύνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η όμορφη γυναίκα είναι στολίδι και η καλή θησαυρός."

Άρθουρ Σοπενχάουερ

  • 1830 — Υπογράφεται στο Λονδίνο, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Ρωσίας, πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
    1878 — Ο ελληνικός στρατός εισβάλλει στην Θεσσαλία.
    1924 — Φεύγει από τη ζωή ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Βλαντιμίρ Λένιν.
    1976 — Λαμβάνει χώρα η πρώτη εμπορική πτήση με επιβάτες του υπερηχητικού αεροπλάνου Κονκόρντ.
    1984 — Πεθαίνει στην Χαλκίδα ο λογοτέχνης, κριτικός, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και πεζογράφος Γιάννης Σκαρίμπας.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2