ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τιμητική διάκριση για το «Πνοή - Όταν χτυπά η καρδιά του Πεπρωμένου...»

Το βιβλίο της Λίτσας Καποπούλου επελέγη από το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών και παρουσιάστηκε στο 27ο «Νόστιμον Ήμαρ», στο Λαογραφικό χωριό Ακόντισμα στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Τιμητική διάκριση για το «Πνοή - Όταν χτυπά η καρδιά του Πεπρωμένου...»

Από το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών επελέγη το βιβλίο «Πνοή - Όταν χτυπά η καρδιά του Πεπρωμένου...» της Λίτσας Καποπούλου, (εκδόσεις Δίαυλος) και παρουσιάστηκε στο 27ο «Νόστιμον Ήμαρ», στο Λαογραφικό χωριό Ακόντισμα στη Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Πρόκειται για μια εκδήλωση τιμής και μνήμης του Καππαδοκικού Ελληνισμού, που γίνεται κάθε χρόνο στο Ακόντισμα, όπου η φιλοτιμία, ο ζήλος και η συνείδηση των ανθρώπων το έχουν διαμορφώσει σε ζωντανό μνημείο παράδοσης και συνέχειας.

Παρουσία πολιτειακών και εκκλησιαστικών παραγόντων, εκπροσώπων της Κοινότητας των Καππαδοκών, -που η καρδιά της χτυπά στη Νέα Καρβάλη, συνέχεια της Καρβάλης (Γκέλβερι) Καππαδοκίας στην προστατευτική σκιά του Πολιούχου Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου-, αλλά και εκπροσώπων Μουσουλμάνων της Μακεδονίας, οι οποίοι με την Ανταλλαγή πήραν τον δρόμο, για τις Πατρίδες, που άφηναν οι Έλληνες της Ανατολίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε μετά την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση Στεφάνου στον "Θησαυρό των Καππαδοκών". Το βιβλίο προλόγισε ένθερμα ο Πρόεδρος του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών και της Στέγης Πολιτισμού Ν. Καρβάλης και ψυχή της μεγαλόπνοης προσπάθειας, Καπλάνης Ιωσηφίδης.

Ακολούθησαν σχετικές ομιλίες Ελλήνων και Τούρκων και η εκδήλωση έκλεισε με καππαδοκικό γλέντι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ακόμα και η αλήθεια χρειάζεται να φοράει καινούργια ρούχα αν θέλει να είναι αρεστή τη σύγχρονη εποχή."

Γκεόργκ Κριστόφ Λίχτενμπεργκ

  • 1835: Ο άγγλος φυσιοδίφης Τσαρλς Ντάργουιν (γνωστός στην Ελλάδα ως Κάρολος Δαρβίνος) φτάνει στα νησιά Γκαλάπαγκος, μία συστάδα νησιών στα δυτικά της Νότιας Αμερικής. Στις πέντε εβδομάδες της παραμονής του θα κάνει παρατηρήσεις στο πλούσιο ζωικό βασίλειο των νησιών, που θα του δώσουν μετέπειτα την αφορμή να διατυπώσει τη θεωρία του περί της φυσικής επιλογής των έμβιων όντων.


    1934: Ο Ντόναλντ Ντακ, η διάσημη πάπια της Ντίσνεϊ, εμφανίζεται για πρώτη φορά και σε κόμικ-στριπ εφημερίδας.

    1977: Πεθαίνει η Μαρία Κάλλας, ελληνοαμερικάνα λυρική καλλιτέχνιδα. (Γεν. 2/12/1923)

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2