ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύμφωνο συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας για τον τουρισμό

Η υπογραφή της προαναφερόμενης συμφωνίας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου αποτελεί απόρροια της συστηματικής συνεργασίας των δυο πλευρών τους τελευταίους δυο μήνες.

Σύμφωνο συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας για τον τουρισμό

Η ενδυνάμωση των ελληνογαλλικών σχέσεων στον τουριστικό τομέα, με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της υπουργού Τουρισμού κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με τη Γαλλίδα υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Βιοτεχνίας Σύλβια Πινέλ, η οποία ήρθε στην Αθήνα συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

Η υπογραφή της προαναφερόμενης συμφωνίας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου αποτελεί απόρροια της συστηματικής συνεργασίας των δυο πλευρών τους τελευταίους δυο μήνες. Συγκεκριμένα αποτελεί συνέχεια της συνάντησης της Όλγας Κεφαλογιάννη με την κυρία Σύλβια Πινέλ κατά την επίσκεψη της Ελληνίδας υπουργού Τουρισμού στο Παρίσι, στις 17 Δεκεμβρίου 2012.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, συμφωνήθηκε η ανάπτυξη κοινών τουριστικών προγραμμάτων, με σκοπό την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία προς την Ελλάδα. Επίσης, συζητήθηκαν όλα τα διμερή θέματα, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τις τουριστικές επενδύσεις και την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θαλάσσιος και γαστρονομικός τουρισμός.

Η Σύλβια Πινέλ κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν με την Όλγα Κεφαλογιάννη, εξέφρασε την υποστήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να βγει ξανά στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία, τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι προκειμένου να καταστήσουν καλύτερα γνωστά στο κοινό του άλλου τα τουριστικά τους αξιοθέατα και να αυξήσουν τις διμερείς τουριστικές ανταλλαγές, οι υπογράφοντες προτίθενται να ενθαρρύνουν την αμοιβαία τουριστική προώθηση μέσω ανταλλαγής πληροφοριών, διαφημίσεων και άλλου προωθητικού υλικού, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς που ισχύουν στον καθένα εξ αυτών.

Για τον σκοπό αυτό κάθε υπογράφων θα εξετάζει, επίσης, τις πιθανότητες συμμετοχής σε εκθέσεις, συνέδρια και άλλες τουριστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται στην επικράτεια του άλλου υπογράφοντα, καθώς και τη διοργάνωση ταξιδιών για την ενημέρωση των τουριστικών πρακτόρων, των ταξιδιωτικών δημοσιογράφων και άλλου προσωπικού των ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν ληφθεί για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής διοίκησης, οι υπογράφοντες προτίθενται να ενθαρρύνουν τη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και της Υπηρεσίας Τουριστικής Ανάπτυξης της Γαλλίας Atout France.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2