ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook θέλει να σε πληρώσει για να απαντάς σε έρευνες

Μια νέα εφαρμογή του Facebook πληρώνει τους χρήστες, αρκεί να απαντούν σε έρευνες παρέχοντας οικειοθελώς τα δεδομένα τους.

Το Facebook θέλει να σε πληρώσει για να απαντάς σε έρευνες

Κατά καιρούς έχει κατηγορηθεί για κρυφή καταγραφή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, όμως τώρα το Facebook θα το κάνει 100% δημόσια. Και με μια ωραιότατη ανταμοιβή.

Ο λόγος για την εφαρμογή Facebook Viewpoints η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ για συσκευές Android και iOS. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες θα μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες έρευνες, δίνοντας οικειοθελώς κάποια προσωπικά τους δεδομένα.

Η πρώτη έρευνα αφορά την ευεξία, έτσι ώστε το Facebook «να μάθει πώς μπορεί να περιορίσει τον αρνητικό αντίκτυπο των social media και να ενισχύσει τα οφέλη από τη χρήση τους».

Άλλες «υποχρεώσεις» των χρηστών της εφαρμογής μελλοντικά θα είναι η διεκπεραίωση online «θελημάτων» για το δίκτυο ή η δοκιμή νέων εφαρμογών και η αναφορά bugs ώστε το Facebook να μπορεί να τις ραφινάρει πριν βγουν στον αέρα.

Η πρώτη έρευνα διαρκεί περί τα 15 λεπτά και θα δίνει 1000 πόντους σε όσους την ολοκληρώσουν, κάτι που μεταφράζεται σε πέντε δολάρια τα οποία μεταφέρονται μέσω Paypal.

Αν μένετε στην Αμερική, μπορείτε να μπείτε εδώ για να κατεβάσετε την εφαρμογή και να κερδίσετε τα πρώτα σας δολάρια.

Σημειώστε πως το Facebook ισχυρίζεται πως θα κρατήσει όσα δεδομένα του δίνονται μόνο για δικούς του σκοπούς και δε θα τα πουλήσει.

Στόχος της εταιρείας είναι να ανοίξει την εφαρμογή και σε άλλες χώρες από το νέο έτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY