ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πώς θα κάνεις την τηλεόρασή smart

Δεν έχεις smart TV και δεν θες να πληρώσεις για καινούργια; Κανένα πρόβλημα. Δες πώς θα δώσεις… εξυπνάδα στην ήδη υπάρχουσα.

Πώς θα κάνεις την τηλεόρασή smart

Εφαρμογές για κάθε τι, ταινίες, αγώνες, σειρές, Netflix, μουσική, σερφάρισμα. Ναι, οι Smart τηλεοράσεις αποτελούν την πεμπτουσία της κατ’ οίκον διασκέδασης. Τι γίνεται όμως αν στο σπίτι υπάρχει μόνο η κλασική τηλεόραση;

Κανένα πρόβλημα, δεδομένου ότι έχει θύρα HDMI, μπορείς εύκολα να την μεταμορφώσεις σε smart με μια μικρή επένδυση – και το όνομα αυτής Tv Box. Τι είναι αυτό; Πρόκειται για μια συσκευή, σαν μινιόν υπολογιστής σκέψου, η οποία συνδέεται με την τηλεόραση και το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού, συνήθως έχει τηλεχειριστήριο και φέρνει στην οθόνη σου εφαρμογές όπως το Netflix, αποθηκεύει αρχεία όπως μουσική και βίντεο, προγράμματα όπως το Word, media players για αναπαραγωγή ταινιών όπως το άκρως δημοφιλές Kodi και ένα σωρό ακόμα καλούδια που ποικίλουν ανάλογα τη συσκευή.

A, και όλα παραπάνω τα απεικονίζει σε Full HD ανάλυση, δεδομένου ότι η τηλεόρασή σου την υποστηρίζει.

Οι συσκευές αυτές έχουν μνήμη RAM που ξεκινά από το 1GB και μπορεί να φτάσει μέχρι πολύ παραπάνω δίνοντας και την ανάλογη ταχύτητα στην πλοήγηση, «τρέχουν» λογισμικό Android (εκτός και αν πάρετε το αρκετά ακριβό και «περιοριστικό» Apple TV της Apple) και διαθέτουν εσωτερική μνήμη για να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας, η οποία μάλιστα μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας SD.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς για να μετατρέψετε την τηλεόρασή σας σε smart TV.

Roku Express Streaming Player

Τιμή: 30€

Προσφέρει HD ανάλυση, και streamάρει περισσότερες από 150.000 ταινίες και τηλεοπτικά επεισόδια σε δωρεάν ή συνδρομητικά κανάλια όπως τα: Netflix, You Tube, Amazon Video, NOW TV, BBC iPlayer και άλλα. Διαθέτει χειριστήριο και είναι εύκολο στην εγκατάσταση με καλώδιο HDMI.

Amazon Fire TV Stick

Τιμή: 53€

Η τελευταία γενιά της συσκευής της Amazon διαθέτει φωνητική αναγνώριση, χιλιάδες κανάλια και ταινίες από πλατφόρμες όπως: Netflix, Prime Video, Hulu, HBO, SHOWTIME, NBC και άλλα και ένα πολύ εύκολο στη χρήση interface.

Xiaomi TV box

Τιμή: 57€

Λιτό και απλό, το Tv box της Xiaomi προσφέρει 4K Ultra HD, αποκωδικοποίηση ήχου DTS και Dolby Digital, συνδέεται με Ethernet LAN και HDMI και διαθέτει χωρητικότητα 8GB.

Tanix TX3 mini

Τιμή: 35€

Ένα smart Streaming Media Player, με τετραπύρηνο επεξεργαστή, το οποίο υποστηρίζει  Ultimate HD video αποκωδικοποίηση με μνήμη RAM 2GB και 16GB για αποθήκευση εφαρμογών. Μπορείτε να κατεβάσετε πληθώρα add- ons όπως τα Youtube, Netflix, Facebook, Twitter, Skype, και υποστηρίζει χιλιάδες παιχνίδια android.

NVidia Shield 16GB

Τιμή: 249€

Το απόλυτο value for money TV box της NVIDIA διαθέτει λογισμικό Android και υποστηρίζει Google Play και πλήθος συνδρομητικών ή μη εφαρμογών όπως Amazon Video, Netflix, YouTube κ.α. Προσφέρει ασύρματο streaming από τον υπολογιστή σας, ακόμα και σε βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K HDR, διαθέτει πανίσχυρο επεξεργαστή Tegra X1 με μνήμη RAM 3GB και διαθέτει ασύρματο χειριστήριο με ενσωματωμένο μικρόφωνο για φωνητική αναζήτηση, υποστήριξη handsfree, υποδοχή jack για ακουστικά, vibration feedback κ.α. Τέλος, έχει αποθηκευτικό χώρο 16 GB, ο οοίος επεκτείνεται με χρήση εξωτερικής μνήμης flash τύπου USB 3.0.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η καλύτερη χρήση της ζωής είναι να την αφιερώσεις σε κάτι που θα διαρκέσει περισσότερο απ’ αυτήν."

William James, 1842-1910, Αμερικανός φιλόσοφος

  • 1806 - Στη Μάχη της Ιένας ο Αυτοκράτορας Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης εκμηδενίζει τον πρωσσικό στρατό.
    1888 - Ο Γάλλος κινηματογραφιστής Λουί Λε Πρενς γυρίζει το φιλμ Roundhay Garden Scene, την αρχαιότερη σωζόμενη ταινία.
    1915 - Η Βουλγαρία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Σερβίας (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).

© 2002-2019 MEDIA2DAY