ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΜΟΔΑ

Οι τιράντες και πώς θα τις φορέσεις

Μη μας πεις ότι δεν έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο σέξι είναι οι τιράντες, δεν θα σε πιστέψουμε. Τους γράψαμε την ωδή που τους αξίζει.

Οι τιράντες και πώς θα τις φορέσεις

Ένα από τα ελάχιστα πράγματα στο σύμπαν που δείχνουν το ίδιο σέξι σε άνδρες και γυναίκες, οι τιράντες δε λαμβάνουν συχνά την προσοχή που τους αξίζει. Αποφασίσαμε να το διορθώσουμε αυτό, κατ’ αρχάς φρεσκάροντας λίγο τη μνήμη όσων από εσάς διάβασαν την παραπάνω πρόταση και σκέφτηκαν «ντάαααξει»:

Τώρα που το λύσαμε αυτό, πάμε και στα πρακτικά

Κατ’ αρχάς, οι τιράντες έχουν διαφορετικά μεγέθη, ανάλογα με το ύψος σου. Για να έχεις μια γενική ιδέα, αν το ύψος σου είναι ανάμεσα στο 1,60 και το 1,75, οι τιράντες που θέλεις είναι 110 εκατοστά.

Εκτός από τα μεγέθη τους, οι τιράντες χωρίζονται και ανάλογα με το αν σχηματίζουν Χ ή Υ στην πλάτη. Αν αναρωτιέσαι ποια είναι η διαφορά, το σχήμα Υ είναι αυτό που θεωρείται επίσημο, ενώ το Χ παρέχει καλύτερο κράτημα, και άρα είναι πιο πρακτικό για να κινείσαι/ χορεύεις/ δουλεύεις και πάει λέγοντας.

Γενικώς, το να φοράς ζώνη και τιράντες ταυτόχρονα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες στιλιστικές γκάφες. Δεν τη χρειάζεσαι, άλλωστε, τη ζώνη –οι τιράντες κρατούν μια χαρά το παντελόνι σου στο ύψος των περιστάσεων.

Οι τιράντες ταιριάζουν τέλεια με ψηλόμεσα παντελόνια, πράγμα που τις κάνει ιδανικές για να κρύψουν την κοιλίτσα –αυτό ισχύει και όταν τις φοράς με φούστα, η οποία μπορεί να «στέκεται» όσο ψηλά ή όσο χαμηλά θέλεις.

Το χρώμα τους είναι καλή ιδέα να κάνει αντίθεση με το χρώμα της μπλούζας ή του πουκαμίσου επάνω από τα οποία τις φοράς. Σε επίσημα περιβάλλοντα, πιο διακριτική αντίθεση (π.χ. γκρι τιράντες με ροζ πουκάμισο) σε χαλαρές περιστάσεις όσο τολμηρή αντίθεση θέλεις (π.χ. κόκκινες τιράντες με μαύρο πουκάμισο ή μπλουζάκι).

Αν θέλεις να τις αναδείξεις στο 100%, διάλεξε τιράντες στο χρώμα του παντελονιού ή της φούστας που φοράς και συνδύασέ τες με ένα λευκό μπλουζάκι.


Φωτό: WikiHow

Τοποθέτησε σωστά τις τιράντες στο πίσω μέρος του παντελονιού ή της φούστας πριν το φορέσεις: Οι τιράντες με σχήμα Χ πρέπει να πιάσουν σε δύο σημεία ακριβώς στη μέση της απόστασης από τη σπονδυλική στήλη στα πλευρά σου, ενώ εκείνες με σχήμα Υ τοποθετούνται ευκολότερα, ακριβώς ανάμεσα στα δύο μεσαία θυλάκια του παντελονιού σου. Αφού βάλεις το παντελόνι ή τη φούστα, τις στερεώνεις και μπροστά, και ρυθμίζεις το μέγεθος ώστε να μην τις νιώθεις πολύ σφιχτές, αλλά να μην είναι και τόσο χαλαρές που να πέφτουν όταν κινείσαι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μία φορά είναι μια απόφαση."

Πάουλο Κοέλο

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica

    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη

© 2002-2019 MEDIA2DAY