ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΜΟΔΑ

12 «χρυσοί» κανόνες για το ανδρικό ντύσιμο

Σας κάλεσαν σε επίσημη εκδήλωση και είπατε να βάλετε τα καλά σας. Σταθείτε. Υπάρχουν μερικοί σημαντικοί κανόνες στιλ για να μην πάτε… όπως να’ναι.

12 «χρυσοί» κανόνες για το ανδρικό ντύσιμο

Δώδεκα «κανόνες» επίσημου ντυσίματος που κάθε καλοντυμένος άντρας οφείλει να γνωρίζει.

To πλάτος της γραβάτας πρέπει να ταιριάζει με το πλάτος του πέτου σας. Οι λεπτές γραβάτες είναι άκρως στιλάτες, όμως αν τις συνδυάσετε με φαρδύ πέτο τότε το αποτέλεσμα θα είναι άκομψο.

Η ζώνη πρέπει να είναι αρκετά λεπτή και πάντα να ταιριάζει με το χρώμα των παπουτσιών.


Θέλετε να βάλετε μαντήλι τσέπης; Φροντίστε να μην ταιριάζει με το μοτίβο ή το ύφασμα της γραβάτας. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, επιλέξτε μια γραβάτα σε συμπαγές χρώμα με ένα printed μαντήλι.

Φροντίστε πάντα οι ώμοι στο σακάκι να εφαρμόζουν άψογα. Οι άκρες του πρέπει να τελειώνουν ακριβώς στον ώμο.Επίσης, σιγουρευτείτε πως το σακάκι που φοράτε είναι αρκετά μακρύ για να καλύπτει το φερμουάρ του παντελονιού που φοράτε και τα οπίσθιά σας.

Το κενό μεταξύ του γιακά του πουκαμίσου και του πέτου από το σακάκι αποτελεί σημάδι «κακού» ταιριάσματος. Θα πρέπει να μπορείτε να βάλετε το χέρι σας μεταξύ του στήθους και του κουμπωμένου σακακιού, χωρίς να ζορίζεστε, αλλά και χωρίς να είναι τελείως χαλαρό.

Πάντα να ξεκουμπώνετε το σακάκι που φοράτε πριν κάτσετε.Το πρώτο (από πάνω) κουμπί σε ένα σακάκι με δύο κουμπιά (ή το μεσαίο σε ένα με τρία) θα πρέπει να βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τον αφαλό ή λίγο παραπάνω.

Δεν ξέρετε πώς να δέσετε τη γραβάτα σας; Επιλέξτε τον κλασικό κόμπο Windsor.Και μιας και μιλάμε για γραβάτες, πάντα το χρώμα της γραβάτας πρέπει να είναι πιο σκούρο από το χρώμα του πουκαμίσου.

Τέλος, το στρίφωμα του παντελονιού θα πρέπει να "χτυπά" ακριβώς στην κορυφή των παπουτσιών. Πηγή: freshprintmagazine.com 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Ο ιδεαλιστής περπατά στις μύτες των ποδιών του, ο υλιστής στις φτέρνες του."

Malcolm de Chazal, Φιλόσοφος

  • 480 π.Χ. – Ναυμαχία του Αρτεμισίου: Ο ενωμένος ελληνικός στόλος υπό το Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη εξαναγκάζει σε υποχώρηση τον περσικό στόλο στο ακρωτήριο Αρτεμίσιο της Βόρειας Εύβοιας.
    1933 - Στην Ινδία αποφυλακίζεται κάτισχνος μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία, διαμαρτυρόμενος για τη νέα σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές.
    1939 - Υπογραφή Συμφώνου μη Επίθεσης μεταξύ Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης.

© 2002-2019 MEDIA2DAY