ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

H μοναδική Alfa Romeo!

Η μοναδική Alfa Romeo Scarabeo του 1966 εκτίθεται στο Musée National de la Voiture στο Compiègne της Γαλλίας.

H μοναδική Alfa Romeo!

Η μοναδικότητα της Alfa Romeo στη σχεδίαση αναγνωρίζεται περισσότερο τώρα που μας έχουν κατακλύσει οι νέες φόρμες, οι οποίες συχνά μοιάζουν μεταξύ τους, σαν δυο σταγόνες νερού.

Η έμπνευση προικισμένων σχεδιαστών που λάτρευαν την ιταλική κουλτούρα για το αυτοκίνητο είναι η πιο σημαντική παρακαταθήκη για την ιστορική φίρμα Alfa Romeo. 

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα πρωτότυπα στην ιστορία του αυτοκινήτου, η Alfa Romeo Scarabeo, μαγέyει και πάλι το κοινό στo πλαίσιo της έκθεσης "Concept-car. Pure beauty" που πραγματοποιείται στο Musée National de la Voiture στο Compiègne της Γαλλίας. Η μοναδική Alfa Romeo Scarabeo του 1966 ανήκει στη συλλογή της FCA Heritage.Η έκθεση "Concept-car. Pure beauty" που πραγματοποιείται στο Musée National de la Voiture στο Compiègne της Γαλλίας φιλοξενεί την Alfa Romeo Scarabeo, ένα από τα πιο ιδιαίτερα πρωτότυπα του οποίου οι λιτές και αρμονικές γραμμές εξακολουθούν να αποτελούν πηγή έμπνευσης μέχρι και σήμερα.

Το Musée National de la Voiture, ιδρύθηκε το 1927 και αποτελεί το αρχαιότερο μουσείο που είναι αφιερωμένο στην αυτοκίνηση. Η έκθεση εστιάζει στα πρωτότυπα μοντέλα, τα οποία από την πρώτη εμφάνιση τους -στα τέλη της δεκαετίας του 1930- αποτελούν μέσο για τους σχεδιαστές και τις εταιρείες για να δοκιμάσουν μηχανολογικές και στιλιστικές λύσεις, αλλά και να εκτιμήσουν την αποδοχή που θα αυτές θα έχουν από το κοινό.

Η Alfa Romeo Scarabeo δημιουργήθηκε το 1966 και παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι την ίδια χρονιά. Οι ρίζες του πρωτοτύπου βρίσκονται σε μία ακόμα θρυλική δημιουργία της Alfa Romeo, την Type 33.

Ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Alfa Romeo, Giuseppe Busso, «πατέρας» εκτός των άλλων και του θρυλικού κινητήρα της εταιρείας Busso V6, πρότεινε την κατασκευή ακόμα ενός πρωτοτύπου με τον κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος.

Αυτό ήταν η Scarabeo, που εκτός από την εξωτερική εμφάνιση ξεχώριζε και λόγω της τοποθέτησης των δύο ρεζερβουάρ καυσίμου στα πλαϊνά  μέρη του αμαξώματος.

Οι λιτές γραμμές του αμαξώματος σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν στην OSI - Officine Stampaggi Industriali στο Τορίνο, μία εταιρεία της οποίας το σχεδιαστικό τμήμα είχε διάρκεια ζωής μόλις 7 ετών (1960 - 1967), αφού στη συνέχεια το ταλαντούχο προσωπικό της απορροφήθηκε από το Centro Style Fiat, το οποίο διοικούσε ο ιδιοφυής Dante Giacosa, «πατέρας» εκτός των άλλων και του θρυλικού Fiat 500. Μετά την ολοκλήρωση της Scarabeo ξεκίνησε και η κατασκευή μιας ανοιχτής έκδοσης, η οποία όμως δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY