ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Nέο Opel Corsa: Η υπέρβαση στα supermini

Το νέο Corsa έρχεται... πετώντας. Με πολύ καλό μοτέρ, άψογη γερμανική κατασκευή και τεχνολογία αιχμής θα κάψει καρδιές.

Nέο Opel Corsa: Η υπέρβαση στα supermini

Αποστολή στην Κροατία 

Οδηγώντας το ολοκαίνουργιο Nέο Opel Corsa στις πανέμορφες Δαλματικές ακτές, αναζητήσαμε τα νέα στοιχεία που φέρνει το γερμανικό μοντέλο στην πιο δημοφιλή κατηγορία αυτοκινήτων.

Η γερμανική πρόταση μας κέρδισε από τα πρώτα χιλιόμετρα. Πατάει με αποφασιστικότητα στο δρόμο, στρίβει με άψογο τρόπο και "μιλάει" με τον οδηγό. Είναι το καλύτερο μοντέλο της μάρκας στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, στη σύγκριση δεν συμπεριλάβαμε το άψογο SUV Grandland X, γιατί ανήκει σε άλλη κατηγορία οχημάτων.

Το ολοκαίνουργιο Opel Corsa, ανταγωνίζεται στα ίσια το VW Polo, το επίσης νέο Peugeot 208 και άλλα μοντέλα της κατηγορίας των supermini (Β).

Στο δρόμο η έκδοση GS Line, "πετάει". Οι 130 ίπποι από το τρικύλινδρο μοτέρ 1.2 είναι άμεσα διαθέσιμοι (0-100χλμ./ώρα σε 8,7’’, τελική ταχύτητα 208 χλμ./ώρα).

Αν και ο ρόλος του μικρού αυτοκινήτου δεν είναι να κάνει ράλι στους δρόμους της πόλης, το αυτοκίνητο που δοκιμάσαμε για δυο ημέρες, πηγαίνει "σφαίρα". Και δεν είναι μόνο οι επιδόσεις που δίνουν το προβάδισμα στο πεντάθυρο μοντέλο με την άψογη κατασκευή γερμανικών προδιαγραφών. Στην πιο δύσκολη εξίσωση για κάθε αυτοκίνητο μπαίνουν παράγοντες και στοιχεία τα οποία κάνουν την διαφορά.

Η υπέρβαση στην οδηγική αίσθηση και στην ευκολία της κίνησης έρχεται από το νέο υψηλής ακαμψίας πλαίσιο, τις αναθεωρημένες αναρτήσεις, το εξελιγμένο σύστημα διεύθυνσης, το χαμηλό κέντρο βάρους και την χαμηλή τοποθέτηση της θέσης του οδηγού.

Με το "μπαμ", το αυτοκίνητο μήκους 3,6 μ., ορμάει και στη πρώτη στροφή δεν πτοείται. Το πλασάραμε κατάλληλα και απολαύσαμε τις αντιδράσεις του γερμανικού συνόλου, που υπερασπίζεται την γερμανική τεχνολογία.

Με δυο λόγια είναι το καλύτερο μοντέλο της Opel, το πιο ισορροπημένο, το πλέον εξελιγμένο και με δυνατότητες να εξελιχθεί περαιτέρω στην ισχύ των κινητήρων.

Βέβαια, τώρα δεν είναι εποχή για κινητήρες που αποδίδουν μεγαλύτερη ισχύ, γιατί πρέπει να μειώσουμε τους επικίνδυνους ρύπους που φέρνουν πιο κοντά μας τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή, όμως κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει να ονειρευόμαστε καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα που έχουν οδηγικό προφίλ υψηλής βαθμίδας και μιλάνε στη καρδιά μας.

Το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο μέσο μετακίνησης, είναι σχέση, επαφή με την τεχνολογία- που φέρει σε υπερθετικό βαθμό το νέο Corsa- και ευχαρίστηση. Αυτή την αποστολή την εκτελεί με γερμανική ακρίβεια η έκτη γενιά του Opel Corsa.

Να δώσουμε συγχαρητήρια στους Γερμανούς μηχανικούς γιατί πέρασαν πολλά, κινδύνεψαν να χάσουν την δουλειά τους αλλά κατάφεραν να δείξουν στους Γάλλους που πλέον διοικούν την ιστορική μάρκα ότι γνωρίζουν πολύ καλά τα μυστικά της αυτοκίνησης και ξέρουν να κάνουν την διαφορά ακόμη και αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν όλα τα τμήματα από το ράφι της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας PSA.

Περισσότερα στη δοκιμή που θα κάνουμε στην Ελλάδα.

Μην ακούτε για ομορφιές και παράλιες και τοπία σε ξένες χώρες. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε τις καλύτερες προτάσεις για όλες τις απαιτήσεις. Ζούμε στην πιο προικισμένη χώρα του κόσμου. Να την σεβόμαστε και όταν οδηγούμε να αναπολούμε τις στιγμές που μας φέρνουν πιο κοντά στην αυθεντική αυτοκίνηση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY