ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η πιο σκληρή δοκιμασία για τα ελαστικά

Για μια ακόμα χρονιά, το σκληροτράχηλο Rally Dakar βάζει σε επίπονη διαδικασία τα ελαστικά των οχημάτων.

Η πιο σκληρή δοκιμασία για τα ελαστικά

Σε κάθε αγώνα αυτοκινήτων τα ελαστικά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην απόδοση του αυτοκινήτου και στη κατάκτηση της θέσης που έχει στόχο η ομάδα.

Τα τέσσερα τμήματα που κρατάνε σε επαφή το αυτοκίνητο με τον δρόμο καταπονούνται συνεχώς και συχνά κρίνουν τον νικητή στον αγώνα.

Οι εταιρείες κατασκευής ελαστικών έχουν αναπτύξει ειδικευμένα τμήματα τα οποία εξελίσσουν συνεχώς τα ελαστικά και εφαρμόζουν την τεχνογνωσία από τους αγώνες στα ελαστικά που χρησιμοποιούν οι οδηγοί σε όλο τον κόσμο για να κινηθούν με ασφάλεια. Η Yokohama, είναι μια διακεκριμένη εταιρεία παραγωγής ελαστικών με ρίζες στην Ιαπωνία.Η Yokohama, συμμετέχει και πάλι στο Rally Dakar, το πιο απαιτητικό και επίπονο ράλι του κόσμου, με τη βοήθεια της ομάδας της SsangYong Spain και του νέου Korando DKR.

Το δίδυμο των Óscar Fuertes - Diego Vallejo, με ασυναγώνιστη εμπειρία σε αγώνες rally και έχοντας κατακτήσει τη δεύτερη θέση το 2018 στα νέα πληρώματα, καθώς και την τέταρτη στην κατηγορία T 1.3, επιστρέφει στο φετινό ράλι με ένα νέο, διασκευασμένο όχημα για την αντιμετώπιση των επερχόμενων προκλήσεων, αυτή τη φορά στη Σαουδική Αραβία στις αρχές του 2020.

Η ομάδα επέλεξε και για αυτό το ράλι το εντυπωσιακό ελαστικό Yokohama Geolandar M/T G003, με αποδεδειγμένη υπεροχή και στους προηγούμενους αγώνες.

Από τις 5 έως τις 17 Ιανουαρίου, το Rally Dakar, θα διεξαχθεί στη Μέση Ανατολή, σε μια πολύ απαιτητική διαδρομή που ξεκινάει από τη Τζέντα και καταλήγει στο νέο μέγα κέντρο Al-Qiddiya, μόλις 40 χλμ. από την πρωτεύουσα Ριάντ. Η προγραμματισμένη διαδρομή χωρίζεται σε 12 στάδια, με συνολικό μήκος άνω των 12.000 χιλιομέτρων. Το Dakar θα διασχίσει ένα ευρύ φάσμα τοπίων με ποικίλες προκλήσεις.

Τα ελαστικά Υokohama Geolandar M/T G003 αποτελούνται από ένα νέο μίγμα τριπλών πολυμερών που προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση και αντοχή στη φθορά, ενώ ο σχεδιασμός του πέλματός τους συμβάλλει στην ομοιόμορφη φθορά τους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του οδηγού Óscar Fuertes για τον περσινό αγώνα, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: "Το Yokohama Geolandar διένυσε περισσότερο από το 80% του χρόνου σε πραγματικά χαμηλές πιέσεις και δεν υπέστη καμία παραμόρφωση. Ίσως το πιο απίστευτο πράγμα είναι ότι σε περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα άμμου, πέτρας, λάσπης και καυτής ασφάλτου, δεν είχαμε υποστεί καμιά βλάβη. Είμαστε βέβαιοι ότι στην πρόκληση για το 2020, η απόδοση αυτών των ελαστικών θα είναι εξίσου επιτυχημένη.”

Το Geolandar είναι το παγκόσμιο εμπορικό σήμα της Yokohama για SUV και Pick Ups. Δεδομένης της παγκόσμιας αύξησης της ζήτησης  σε SUV και Pick Ups τα τελευταία χρόνια, η Yokohama επιτάχυνε την ανάπτυξη της συγκεκριμένης σειράς ελαστικών, με την εισαγωγή και νέων προϊόντων στην γκάμα των Geolandar.

Η γκάμα των ελαστικών της Υokohama έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του οδηγού αλλά και του αυτοκινήτου. Η ακριβής απόκριση στις στροφές, η ασφάλεια, η τέλεια πρόσφυση και η πραγματική αίσθηση του δρόμου που προσφέρουν στον οδηγό, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της υψηλής τεχνολογίας των ελαστικών Υokohama.

Η εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., εισάγει και διανέμει τα υψηλής ποιότητας ελαστικά Υokohama στην ελληνική αγορά, από το 1957.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY