ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τολμηρή απόφαση!

Δείτε την Ολυμπιονίκη Κολύμβησης Μιρέια Μπελμόντε να εισπνέει οξυγόνο από μια… εξάτμιση.

Τολμηρή απόφαση!

Είναι τολμηρή η απόφαση της Ολυμπιονίκης Κολύμβησης Μιρέια Μπελμόντε, να εισπνέει οξυγόνο από την εξάτμιση του Hyundai Nexo.

Πρόκειται για το βασικό θέμα της πρωτότυπης καμπάνιας με την Ολυμπιονίκη Κολύμβησης και brand ambassador στην Ισπανία της κορεάτικης μάρκας, κατά την οποία αναδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο η καθαρή τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου του Hyundai Nexo.

Το βίντεο δείχνει πώς η Μιρέια Μπελμόντε, προπονείται ενώ είναι συνδεδεμένη με το σωλήνα εξάτμισης και το όχημα βρίσκονταν σε λειτουργία. Το Hyundai Nexo, το οποίο εκπέμπει μόνο υδρατμούς φιλτράροντας κατά 99,9% το οξυγόνο, απεικονίζει πραγματικά τη δέσμευση της Hyundai για την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων.

H Ολυμπιονίκης αντιμετώπισε την πρόκληση της προπόνησης τρέχοντας σε διάδρομο γυμναστικής τοποθετημένο μέσα σε μια φούσκα που συνδέονταν με το σωλήνα εξάτμισης ενός Hyundai Nexo, αναπνέοντας τις εκπομπές κατευθείαν από το όχημα καθώς βρίσκονταν σε λειτουργία.

Στη πραγματικότητα, ο αέρας που ανέπνεε η Ολυμπιονίκης ήταν καθαρότερος από τον αέρα που αναπνέουν οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικότερα στις μεγάλες πόλεις.

Η Μιρέια Μπελμόντε, παραδέχεται ότι βρήκε την πρόκληση εξαιρετική και δεν δίστασε να πραγματοποιήσει την εκπληκτική πρόταση της Hyundai για να αποδείξει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η τεχνολογία υδρογόνου.

"Ως πρέσβειρα της μάρκας Hyundai, κλήθηκα να αναλάβω μια πρόκληση όπου θα έπρεπε να αναπνέω απευθείας από την εξάτμιση του Nexo. Προφανώς, αυτό δεν είναι ένα μέσο αυτοκίνητο, ούτε και οι εκπομπές του. Αρχικά ήμουν συγκλονισμένη από αυτή την ιδέα, αλλά τώρα μπορώ να πω ότι είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά projects που έχω συμμετάσχει.

Χωρίς αμφιβολία, είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε μάρκες όπως η Hyundai, ώστε να συνεχίσουν να είναι καινοτόμες και να δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για όλους».

Η Hyundai Motor είναι παγκόσμια πρωτοπόρος στην ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου. Το 2013, η εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο παγκοσμίως αυτοκίνητο με υδρογόνο, το ix35 Fuel Cell.Το Hyundai Nexo, η διάθεση του οποίου ξεκίνησε το 2018, είναι ένα ηλεκτρικό όχημα FCEV δεύτερης γενιάς με αυτονομία 666 χιλιομέτρων (κύκλος WLTP) με μια μόνο φόρτιση. Εκπέμπει μόνο καθαρούς υδρατμούς και καθαρίζει τον αέρα κατά την οδήγηση, φιλτράροντας κατά 99,9% το οξυγόνο.

Οι κυψέλες καυσίμου, οι ηλεκτρικές μηχανές, οι μπαταρίες και οι δεξαμενές υδρογόνου αλληλοσυμπληρώνονται τροφοδοτώντας αυτό το FCEV. Όταν το υδρογόνο που αποθηκεύεται στις δεξαμενές διέρχεται από την μπαταρία, διασπάται σε πρωτόνια και ηλεκτρόνια. Η ροή ηλεκτρονίων που δημιουργείται στην κυψέλη καυσίμου παρέχει ηλεκτρική ενέργεια για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα, ενώ τα πρωτόνια αντιδρούν με τα μόρια οξυγόνου στον αέρα που παράγει θερμότητα και νερό, τη μόνη εκπομπή του.

Η εταιρεία στοχεύει στη διάθεση συνολικά 38 φιλικών προς το περιβάλλον μοντέλων παγκοσμίως έως το 2025, επιταχύνοντας την εξέλιξη με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Με ένα καθαρό, χυτό σχεδιασμό, το Hyundai Nexo διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και το στυλ του SUV χωρίς να θυσιάζει τίποτα από την κομψότητα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY