ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η τύχη της οικογένειας Ανιέλι

Η πιο ισχυρή οικογένεια της Ιταλίας μόλις έγινε κατά 800 εκατ. ευρώ πλουσιότερη.

Η τύχη της οικογένειας Ανιέλι

Η οικογένεια Ανιελι, η πιο ισχυρή οικογένεια της Ιταλίας, έγινε ακόμη πιο πλούσια μετά την συγχώνευση της FCA με την PSA. Κέρδισε χωρίς να κάνει καμία ενέργεια 800 εκατ. ευρώ από την  συγχώνευση, που διαμορφώνει νέες ισορροπίες στη διεθνή αγορά του αυτοκινήτου.

Η οικογένεια Ανιέλι, αναδεικνύεται ως ο μεγαλύτερος νικητής από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler Automobiles και του PSA Group, αφού ο εκπρόσωπος της οικογένειας Τζων Ελκάν αύξησε τις καταθέσεις του κατά 900 εκατ. ευρώ. Ο 43χρονος γόνος έχει επιβλέψει την αναγέννηση της δυναστείας τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Ελκαν, έχει αναδιαμορφώσει το χαρτοφυλάκιο της οικογενειακής εταιρείας Exor, τον μεγαλύτερο μέτοχο της Fiat, από τότε που έγινε επικεφαλής της οικογένειας Ανιέλι το 2004.

Η συμμετοχή του Ελκαν στο μετοχικό κεφάλαιο της Expo της FCA αυξήθηκε κατά περίπου 800 εκατ. ευρώ από τότε που αποκαλύφθηκαν οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με υπολογισμούς του Bloomberg.

Η οικογένεια Ανιέλι, αξίζει περισσότερα από 10 δις δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires, καθιστώντας την μία από τις πλουσιότερες δυναστείες της Ευρώπης. Μέσα από την Exor, έχει επενδύσεις στην Ferrari, στο περιοδικό Economist, στο ιταλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο Juventus, την Fiat κ.α.

Ο Ελκαν, ο σημερινός πρόεδρος της FCA, είναι εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι, που ήταν γνωστός στους Ιταλούς ως "L'Avvocato"(ο δικηγόρος). Ο Τζιάνι Ανιέλι, πέθανε το 2003 και ανέλαβε την Fiat   από τον παππού του μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, βοηθώντας την ανοικοδόμηση του ιταλικού ομίλου και τη διαμόρφωση του μεταπολεμικής περιόδου της Ιταλίας.

Ο Elkann θα είναι πρόεδρος της συγχωνευθείσας εταιρείας και η Exor θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με 14% περίπου.

Επίσης, η οικογένεια Ανιέλι, θα αποσύρει περίπου 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως από ειδικό μέρισμα πριν από τη σύμπραξη των δυο αυτοκινητοβιομηχανιών. Αυτό μειώνει περαιτέρω την οικονομική συμβολή της FCA στη νέα εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY