ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πλησιάζει το τέλος των SUV

Η στροφή των αγοραστών προς τα κομψά σεντάν σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για τα SUV.

Πλησιάζει το τέλος των SUV

Τα νέα προγράμματα για την δημιουργία των καινούργιων μοντέλων που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια και θα καλύψουν τις μεταφορικές μας ανάγκες μέχρι το 2030, υποδηλώνουν την στροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας στα μοντέλα τύπου σεντάν.

Μετά από μια μακρά περίοδο οπού βασιλεύουν τα SUV, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων επιχειρούν να αλλάξουν την μορφή των μελλοντικών αυτοκινήτων.

Δεν είναι τυχαία, η επιμονή της Volvo και άλλων ανερχόμενων μάρκων, να αυξήσει τον αριθμό των μοντέλων τύπου σεντάν και στέισονν βαγκον. Η παρουσία των S60 και άλλων μοντέλων με την ιδιά φιλοσοφία στη σχεδίαση, είναι ένα ακόμη καλό σημάδι για την στροφή της μάρκας στα αυτοκίνητα τριών όγκων.

Σύμφωνα με μερίδα αναλυτών της αυτοκινητοβιομηχανίας, η στροφή θα συμβεί επειδή οι νέοι πελάτες είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα SUV και να προτιμήσουν μοντέλα υψηλών προδιαγραφών όπως τα κομψά σεντάν. Έτσι θα αποφύγουν τις επιλογές των γονιών τους.

Οι άνθρωποι που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις και κάνουν συχνά ταξίδια δεν μπορούν να αγνοήσουν τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα των σεντάν με την άριστη αεροδυναμική.

Η ανάκαμψη των πωλήσεων των σεντάν, θα συμβάλει στη αλλαγή του χάρτη των πωλήσεων. Οι πωλήσεις μεσαίων μοντέλων από μάρκες μαζικής αγοράς μειώθηκαν κατά 25% μεταξύ 2015 και 2018 και η ζήτηση για τα μεσαία premium μειώθηκε κατά 18% κατά την ίδια περίοδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY