ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό MINI Cooper SE

Tο νέο MINI Cooper SE είναι η νέα αμιγώς ηλεκτρική πρόταση της φίρμας για μετακινήσεις στις πόλεις.

Αυτό είναι το ηλεκτρικό MINI Cooper SE

Το μοναδικό αυτοκίνητο στον κόσμο που εδώ και εξήντα χρόνια βρίσκεται στο προσκήνιο και εξυμνεί την ικανότητα του ανθρώπου να συνδυάζει το στυλ με την ευκολία στην κίνηση, ακολουθεί την σύγχρονη τάση, της ηλεκτροκίνησης.

Η ΜΙΝΙ, δημιούργησε τη δική της αμιγώς ηλεκτρική πρόταση για αστικές μετακινήσεις. Πρόκειται για το νέο MINI Cooper SE. Το μοντέλο προσφέρει βιώσιμη μετακίνηση σε συνδυασμό με διασκεδαστική οδήγηση, εκφραστική σχεδίαση και πολυτελή ποιότητα - τυπικά χαρακτηριστικά MINI.Το πρώτο, πλήρως ηλεκτροκίνητο μοντέλο της πολυτελούς Βρετανικής μάρκας εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα 184 ίππων, ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εμπρόσθιας κίνησης και καινοτόμο σύστημα δυναμικής οδήγησης με έλεγχο ολίσθησης των τροχών κοντά στον ενεργοποιητή (wheel slip limiting close to the actuator).

Επιτάχυνση 0 – 60 χλμ./ώρα σε 3,9´´και 0 – 100 χλμ./ώρα σε 7,3´´.Η μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει αυτονομία 235 – 270 χλμ. Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι χαμηλά τοποθετημένη στο πάτωμα, ώστε να μην περιορίζεται η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών συγκριτικά με του 3θυρου MINI με συμβατικό κινητήρα. Όπως στο 3θυρο ΜΙΝΙ με κινητήρα καύσης, ο χώρος αποσκευών πίσω από την πίσω πόρτα είναι 211 λιτρα, και μπορεί να φτάσει στα 731 λιτρα με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες. Η μοναδική μετρήσιμη διαφορά: προκειμένου να διασφαλίζεται η σχετική απόσταση από το έδαφος για τη μπαταρία που τοποθετείται στο πάτωμα του οχήματος, το αμάξωμα βρίσκεται περίπου 18 χιλ. ψηλότερα σε σχέση με το μοντέλο με συμβατικό σύστημα κίνησης.

Φορτίζεται σε οικιακή πρίζα, επιτοίχιο πίνακα ή δημόσιους σταθμούς φόρτισης, εφικτή ταχεία φόρτιση  από πηγή συνεχούς ρεύματος (DC) ισχύος έως 50 kW.

Η ανάκτηση ενέργειας μπορεί να ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα έντασης, για ξεχωριστή ‘one-pedal’ αίσθηση.

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει προβολείς LED, 2-ζωνικό, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού, θέρμανση με τεχνολογία αντλίας θερμότητας, βοηθητικό καλοριφέρ, ηλεκτρικό χειρόφρενο και Συνδεδεμένη Πλοήγηση (Connected Navigation).

Με βάρος 1.365 κιλά, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο είναι μόλις 145 κιλα περίπου βαρύτερο από το 3θυρο MINI Cooper S με κιβώτιο Steptronic.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY