ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο ηλεκτρικό από την Renault

Η Renault, σχεδιάζει ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να ανταγωνιστεί τις Tesla και VW.

Νέο ηλεκτρικό από την Renault

Η γαλλική μάρκα ανεβάζει ταχυτητα στη προσπάθειές της, να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Σχεδιάζει νέα μοντέλα, ενδεχομένως με τη βοήθεια της Nissan.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, μεγαλύτερο από το Zoe της, το οποίο θα μπορούσε να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Model 3 της Tesla και το ID3 της Volkswagen.

Το αυτοκίνητο θα παραχθεί σε κοινή πλατφόρμα με τη Nissan και τον τρίτο εταίρο της συμμαχίας Mitsubishi, σύμφωνα με τον Εμανουέλ Μπουβιέ, εμπορικό διευθυντή της επιχείρησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Renault.«Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της γκάμας της σειράς μας ώστε να καλύψουμε όλα τα τμήματα με ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Μπουβιέ, προσθέτοντας ότι το νέο όχημα θα μπορούσε επίσης να προέλθει από ένα υπάρχον μοντέλο.

Η Renault και η Nissan κινήθηκαν πιο νωρίς από τους άλλους μαζικούς κατασκευαστές αυτοκινήτων. Προσφέρουν εδώ και χρονιά το Zoe και Leaf, αντίστοιχα.

Η προοπτική της αυτοκινητοβιομηχανίας που παράγει νέα αυτοκίνητα από κοινού είναι υπό αναθεώρηση μετά την σύλληψη  και αποπομπή του πρώην ηγέτη της συμμαχίας Κάρλος Γκον. Πλέον οι δυο μάρκες Renault και Nissan έχουν έντονες εντάσεις στη συνεργασία τους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επεκτείνουν γρήγορα τις ηλεκτρικές τους προτάσεις για να συμβαδίσουν με τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών παγκοσμίως. Ενώ οι πωλήσεις αυξάνονται, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα παραμένουν ένα εξειδικευμένο προϊόν με τους αγοραστές να έχουν δυσκολίες να κινηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές οδήγησης και σε απρόσιτα σημεία φόρτισης.

Τα αρχικά σχέδια της συμμαχίας το 2017, προέβλεπαν την κατασκευή 12 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαταρίας μέχρι το 2022 σε όλη τη γκάμα των μάρκων Renault, Nissan και Mitsubishi.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μοναχοί της αστικής κοινωνίας."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1837-Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
    1990- Με το Νόμπελ Ειρήνης βραβεύεται ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
    1999-Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

© 2002-2019 MEDIA2DAY