ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σκληρά μέτρα για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα υιοθετεί η Δανία

Η Δανία υπέβαλε πρόταση για τη σταδιακή κατάργηση των καυσίμων ντίζελ και βενζίνης.

Σκληρά μέτρα για τα ρυπογόνα αυτοκίνητα υιοθετεί η Δανία

Η Δανία, υποστηριζόμενη από δέκα άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζήτησε την κατάστρωση μιας νέας στρατηγικής, για τη σταδιακή κατάργηση των καυσίμων ντίζελ και βενζίνης.

Στη πρόταση της, συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση των πωλήσεων των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης που καταναλώνουν βενζίνη είτε ντίζελ στη Δανία, έως το 2030.

Στόχος της νέας προσπαθείς είναι να μειωθούν οι συνέπειες στο περιβάλλον από την χρήση των ρυπογόνων οχημάτων και να αντιμετωπισθεί πιο δραστικά η κλιματική αλλαγή.

Η Δανία υπέβαλε την πρόταση κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών περιβάλλοντος της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, την περασμένη Παρασκευή.

Η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula van der Leyen, έχει ως στόχο να καταστήσει την Ευρώπη την πρώτη ουδέτερη για το κλίμα ήπειρο μέχρι το 2050.

Η δανική αντιπροσωπία υποστήριξε ότι για να επιτευχθεί αυτό, ο τομέας των μεταφορών πρέπει να μειώσει τις εκπομπές τους, ο οποίος είναι ο μόνος τομέας που σήμερα αυξάνει τις εκπομπές του.

Η ΕΕ, σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% μέχρι το 2030. Ο επόμενος στόχος είναι να μηδενισθούν οι εκπομπές ρύπων μέχρι το 2050 για να περιορισθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Δανία πρωτοτύπησε τον Οκτώβριο του 2018 όταν η κυβέρνησή της ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την πώληση όλων των νέων οχημάτων με ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2030, αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε την άποψη της, γιατί αυτή η ενέργεια θα παραβίαζε τους κανόνες της ΕΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις."

John Sculley

  • 1909 - Η Ελληνική κυβέρνηση αγοράζει το θωρηκτό Αβέρωφ, τα 8 από τα 24 εκατομμύρια δραχμές είναι δωρεά του Γεωργίου Αβέρωφ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY