ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

To ηλεκτρικό Volvo XC40 αλλάζει το παιχνίδι

Μετά το Polestar 2, η Volvo ετοιμάζεται για τα αποκαλυπτήρια του δεύτερου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της.

To ηλεκτρικό Volvo XC40 αλλάζει το παιχνίδι

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo, είναι πρωτοπόρος και στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης. Η πολυτελής μάρκα που συνεχώς κερδίζει πόντους στην αντιπαράθεση με τις premium γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλάζει το παιχνίδι και στην ηλεκτροκίνηση.

Στις 16 Οκτωβρίου, θα αποκαλύψει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV, μαζικής παράγωγης, το XC40 EV.

Ενώ το ηλεκτρικό XC40 οδηγεί την είσοδο της Volvo στην εποχή e-mobility, ουσιαστικά είναι το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό όχημα του Volvo Group. Το πρώτο ήταν το Polestar 2, το οποίο η νέα μάρκα ηλεκτροκίνητων μοντέλων του ομίλου, αποκάλυψε στο κοινό στη φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Τόσο το XC40 EV όσο και το Polestar 2, μοιράζονται την καινοτομική πλατφόρμα Compact Modular Architecture της Volvo, και θα είναι διαθέσιμα για πώληση στις αρχές το 2020.

Το πλήρως ηλεκτρικό XC40, είναι επίσης το πρώτο Volvo εξοπλισμένο με ένα νέο προηγμένο σύστημα υποστήριξης οδηγού που αποτελείται από μια σειρά από ραντάρ, κάμερες και αισθητήρες υπερήχων. Ο επανασχεδιασμός της γρίλιας βοήθησε τους τεχνικούς στη τοποθέτηση αυτών των αισθητήρων.

Η Volvo, ανακοινώνει στοιχεία και λεπτομέρειες σχετικά με το XC40 EV, το οποίο θα αποκαλυφθεί στις 16 Οκτωβρίου και θα είναι το σημαντικότερο γεγονός για τη σουηδική μάρκα το 2019.

Το XC40 EV είναι το πρώτο μέλος, μιας εκτεταμένης σειράς μοντέλων χωρίς εκπομπές ρύπων της σουηδικής μάρκας. Η Volvo, έχει στόχο μέχρι το 2025, τα μοντέλα της με που εξοπλίζονται με  μπαταρίες να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων της.

Ο μικρός όγκος του ηλεκτρικού κινητήρα, που καταλαμβάνει λιγότερο χώρο από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης που αντικαθιστά, επέτρεψε στους σχεδιαστές να διαμορφώσουν ένα επιπλέον αποθηκευτικό χώρο κάτω από το καπό.

Τον ονόμασαν frunk, και είναι αρκετά μεγάλος για να χωρέσει το καλώδιο φόρτισης του SUV και μια τσάντα μεσαίου μεγέθους με τα βασικά είδη που απαιτούνται για ένα  Σαββατοκύριακο, μακριά από την πόλη. Ο νέος χώρος αποθήκευσης είναι πρακτικός και η χωρητικότητα του ανέρχεται στα 30 λίτρα.

Ο πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος στο μπροστινό τμήμα του αυτοκίνητου, είναι μόνο μία από τις αλλαγές στο σχεδιασμό του αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Φέρει μια μικρότερη μάσκα επειδή πλέον δεν υπάρχει η ανάγκη για ψύξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Επίσης αφαιρέθηκε η εξάτμιση και η απόληξη της στο πίσω μέρος.

Η αφαίρεση αυτών των χαρακτηριστικών καθιστά το XC40 "ακόμα πιο κομψό και πιο μοντέρνο", δήλωσε εκπρόσωπος της Volvo.

Οι πωλήσεις στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2020. Τα νέα κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα συμβάλουν στη μείωση των τιμών πώλησης των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στο περιορισμό των επικίνδυνων εκπομπών των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μοναχοί της αστικής κοινωνίας."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1837-Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
    1990- Με το Νόμπελ Ειρήνης βραβεύεται ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
    1999-Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

© 2002-2019 MEDIA2DAY