ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Φθινοπωρινή οδηγική πρόκληση

Το Navara της Nissan αναβαθμίζεται για να ανταποκριθεί καλύτερα στην άσφαλτο και στο χώμα.

Φθινοπωρινή οδηγική πρόκληση

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να προγραμματίσεις εξορμήσεις στη φύση και να ανακαλύψεις απάτητα μέρη. Η Nissan αναβάθμισε το pick-up Navara, για να αυξήσει τις ικανότητες του να κινείται στην άσφαλτο και στο χώμα.  

Οι επαγγελματίες και οι όσοι κάνουν σπορ στη φύση, θα απολαύσουν τη βελτιωμένη απόδοση του, τόσο στη δουλειά, όσο και στην αναψυχή τους. Το πρόγραμμα αναβάθμισης περιλαμβάνει, καινούργιο εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, αναβαθμισμένη στάνταρ εμπρός και πίσω δισκόφρενα. Η αναθεωρημένη ανάρτηση εξασφαλίζει την μεταφορά βαρύτερων φορτίων, ενώ χάρη στην τεχνολογία Intelligent Trailer Sway Assist, η ρυμούλκηση είναι πιο ασφαλής.

Ο αποδοτικότερος κινητήρας έχει μέση κατανάλωση 6,9 λίτρα /100 χλμ. (NEDC) και οι εκπομπές ξεκινούν από 182 γραμ. CO2/ χλμ. Ο κινητήρας twin-turbo, διατίθεται με δύο επιλογές ισχύος, 163 είτε 190 ίπποι. Στη πρώτη επιλογή, ο κινητήρας  διαθέτει επιπλέον 22,4 χλγμ.  ροπής, φτάνοντας στα 42,6 χλγμ., χάρη στην αλλαγή από μονό σε διπλό turbo.Το νέο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο κατασκευάζεται στην Ευρώπη, αποτελώντας την παγκοσμίως πρώτη εφαρμογή του. Η νέα μετάδοση προσφέρει σημαντική βελτίωση στην ευκολία αλλαγών  χάρη στην καλωδιακή λειτουργία, την υιοθέτηση κοντύτερου επιλογέα ταχυτήτων, στον ενισχυμένο συγχρονισμό και στη μείωση των κραδασμών. Η νέα μετάδοση διαθέτει επίσης ένα πιο συμβατικό μοτίβο αλλαγής ταχυτήτων, με την όπισθεν  τοποθετημένη δίπλα στην πρώτη και νέες σχέσεις μετάδοσης για βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, κατά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο. Παράλληλα, έχει  γίνει  περαιτέρω ρύθμιση του αυτόματου κιβωτίου 7 ταχυτήτων, με βελτιώσεις στην άνεση, την αίσθηση και την απόκριση.

Το Navara διαθέτει τη δεύτερη γενιά, τύπου SUV,  οπίσθια ανάρτηση πέντε συνδέσμων, και ξεχωρίζει από την διάταξη των φύλλων σούστας που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα pick-ups, παρέχοντας καλύτερη άνεση και έλεγχο.

Η Nissan ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που εφάρμοσε την ανάρτηση με 5 συνδέσμους στην αγορά των pick-ups του 1 τόνου, με το Navara  Double Cab, που κυκλοφόρησε το 2015. Τώρα, η ανάρτηση αυτή, είναι διαθέσιμη και στην έκδοση King Cab, αποτελώντας παγκόσμια πρώτη για την συγκεκριμένη έκδοση σε pick-up.

Οι τροποποιήσεις της μπροστινής ανάρτησης προσφέρουν περισσότερη ευκολία στον χειρισμό του τιμονιού, με ελαφρύτερο και πιο άνετο χειρισμό σε ελιγμούς χαμηλής ταχύτητας. Η ανύψωση κατά 25 χιλ. στην πίσω ανάρτηση και η σπείρα ελατηρίου δύο βαθμίδων,  ενισχύουν τη στάση του οχήματος.

Τα εμπρός δισκόφρενα έχουν αυξηθεί σε μέγεθος από 296 χιλ. σε 320 χιλ., ενώ τα πίσω φρένα διαθέτουν δίσκους 308 χιλ. αντί για ταμπούρα. Εκτός από τις βελτιωμένες αποστάσεις ακινητοποίησης, τα νέα φρένα έχουν βελτιώσει και την αίσθηση στο πεντάλ, με μείωση στα επίπεδα θορύβου, αύξησης της απόδοσης κατά το πάτημα του φρένου, ενώ παράλληλα έχει μειωθεί κατά 40% η ασκούμενη δύναμη στο πεντάλ.

Στα επιπλέον αξιοσημείωτα νέα χαρακτηριστικά του ανανεωμένου μοντέλου περιλαμβάνεται και το Intelligent Trailer Sway Assist. Αυτό το νέο σύστημα ανιχνεύει την κλίση του ρυμουλκούμενου και πραγματοποιεί ανεπαίσθητες διορθώσεις με μεμονωμένη πέδηση σε κάθε τροχό και μείωση της ροπής του, διατηρώντας υπό έλεγχο τόσο το όχημα, όσο και το ρυμουλκούμενο. Τα Intelligent Emergency Braking, Hill Start Assist, Hill Descent Control και Intelligent Around View Monitor συμπεριλαμβάνονται στον εξοπλισμό, θεμελιώνοντας το κύρος του Navara, ως ενός πολύ-χρηστικού pick-up, που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Στο εσωτερικό, η σχέση μεταξύ του οχήματος και του οδηγού επαναπροσδιορίζεται, χάρη στο νέο NissanConnect με το Alliance In-Vehicle Connectivity (A-IVC). Το σύστημα ψυχαγωγίας NissanConnect έχει υποστεί μια ολική επανεγκατάσταση υλικού και λογισμικού που επιτρέπει στους επιβάτες να “αντικατοπτρίζουν” (mirroring) το τηλέφωνό τους στο εσωτερικό του οχήματος, εμφανιζόμενο σε μια νέα, ευκρινέστερη οθόνη 8 ιντσών (έναντι της προηγούμενης των 7 ιντσών), με έλεγχο πολλαπλής αφής και ταχύτερους χρόνους απόκρισης.

Το Navara, χαρακτηρίζει και η προσθήκη της εφαρμογής NissanConnect Services, η οποία διαθέτει μονάδα ελέγχου τηλεματικής και ενσωματωμένη συσκευή 4G που επιτρέπει την κοινή χρήση δεδομένων, χωρίς ξεχωριστή τηλεφωνική σύνδεση. Οι ενσωματωμένοι χάρτες της TomTom συνδυάζονται με ενημερώσεις over-the-air για να διασφαλίζεται η ακριβής χαρτογράφηση σε πραγματικό χρόνο, παράλληλα με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, τρισδιάστατους χάρτες, πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες, όπως και με τα Google Satellite και Street View. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης έλεγχο κόρνας και φωτισμού, αλλά και εντοπισμό του οχήματος, όλα εξ αποστάσεως, προσφέροντας ξεγνοιασιά στον ιδιοκτήτη του Navara. Το νέο σύστημα είναι συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto, παρέχοντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα. 

Στις πλουσιότερες εκδόσεις, από πλευράς εξοπλισμού, διαθέτει αναβαθμισμένους προβολείς LED, με εσωτερικό σκούρο γυαλιστερό χρώμα. Φυσικά, το Navara εξακολουθεί να συνοδεύει η πανευρωπαϊκή εγγύηση 5 ετών / 160.000 χλμ. ως στάνταρ.

Οι τιμές για το ανανεωμένο Nissan Navara, ξεκινούν από τις 29.140 ευρώ, για την έκδοση King Cab και από τις 29.840 ευρώ, για την έκδοση Double Cab.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα βιβλία είναι καθρέφτες. Βλέπεις μέσα τους μόνο αυτά που ήδη έχεις μέσα σου."

Carlos Ruiz Zafón, 1964 -, Ισπανός συγγραφέας

  • 1797 - Συνθήκη του Καμποφόρμιο, με την οποία οι Ιόνιοι Νήσοι προσαρτήθηκαν στη Γαλλία.
    1912 - Ο Ελληνικός Στρατός (IV Μεραρχία) απελευθερώνει τη Νάουσα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY