ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αποκαλύπτεται το ισχυρότερο νέο Ford Puma

Πραγματικά πλούσιο εξοπλισμό άνεσης περιλαμβάνει το νέο Ford Puma που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανφούρτης.

Αποκαλύπτεται το ισχυρότερο νέο Ford Puma

Αποστολή στην Φρανκφούρτη

Το νέο Ford Puma Titanium X, έκανε το ντεμπούτο του, σήμερα, στη Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης ΙΑΑ 2019, με πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και κορυφαία χαρακτηριστικά στον τομέα της πρακτικότητας, όπως αφαιρούμενα καλύμματα καθισμάτων, καθίσματα με οσφυϊκό μασάζ και ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου.

Η έκδοση υψηλών προδιαγραφών Titanium X, προσφέρει επίσης αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης με ξύλινες επενδύσεις και ζάντες αλουμινίου Pearl Grey με διάμετρο 18”

Εξοπλίζεται με την κορυφαία τεχνολογία EcoBoost Hybrid 48-volt που αυξάνει την απόδοση, τις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση

Οι προηγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης που προσφέρονται στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου περιλαμβάνουν τις αναβαθμισμένες εκδόσεις των συστημάτων Lane-Keeping System και Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection

Οι ευφυείς και ευέλικτες λύσεις αποθήκευσης προσφέρουν τον καλύτερο στην κατηγορία χώρο αποσκευών και αποτελούν καινοτομίες που αναπτύχθηκαν μέσα από στενή αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές

Ενισχύοντας τον crossover χαρακτήρα του νέου Puma - που είναι εμπνευσμένος από αυτοκίνητα της κατηγορίας SUV - με προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και πρακτικότητας, το Titanium X είναι το πρώτο μοντέλο της Ford που διαθέτει αφαιρούμενα καλύμματα καθισμάτων, τα οποία πλένονται ώστε οι χρήστες του αυτοκινήτου να νιώθουν πάντα μία αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στο εσωτερικό. Επίσης, για πρώτη φορά στην κατηγορία, τα καθίσματα φέρουν λειτουργία οσφυϊκού μασάζ για μέγιστη άνεση στο ταξίδι.

Διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό πολλές ακόμα προηγμένες τεχνολογίες, ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται η ασύρματη φόρτιση για συσκευές smartphone, την πρώτη στην κατηγορία πίσω πόρτα με hands-free λειτουργία, καθώς κι ένα ηχοσύστημα της B&O. Περιλαμβάνει επίσης αποκλειστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες στο εξωτερικό καθώς και πρόσθετα φινιρίσματα στην καμπίνα, που ολοκληρώνουν τη γοητεία του.

Συνδυάζει εντυπωσιακή εξωτερική σχεδίαση, τον καλύτερο ωφέλιμο χώρο αποσκευών στην κατηγορία και προηγμένη ήπια υβριδική τεχνολογία στον τομέα των κινητήρων.

Ο στάνταρ εξοπλισμός του μοντέλου έρχεται να διαμορφώσει νέα πρότυπα πολυτέλειας στην κατηγορία των κόμπακτ crossover μοντέλων.

Τα καλύμματα των καθισμάτων που πλένονται στο πλυντήριο φέρουν ένα διακριτικό, ενσωματωμένο σύστημα φερμουάρ ώστε να αφαιρούνται εύκολα και γρήγορα με ένα χέρι. Τα πρακτικά αυτά καλύμματα καθαρίζονται ευκολότερα από ποτέ, σε περίπτωση που λερωθούν από χυμό ή κατοικίδια. Επιπλέον, aftermarket επιλογές καλυμμάτων δίνουν στους αγοραστές περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Μία ακόμα καινοτομία στα εμπρός καθίσματα είναι η λειτουργία οσφυϊκού μασάζ που αναζωογονεί τους κουρασμένους μύες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αυξάνοντας έτσι την ευεξία. Τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, που λειτουργούν μέσω ενός διακόπτη, περιλαμβάνουν σύστημα μασάζ τριών αεροθαλάμων, με ρυθμιζόμενες κατευθύνσεις περιστροφής και τρία επίπεδα έντασης. Οι αεροθάλαμοι επιτρέπουν επίσης τη σταδιακή ρύθμιση του πάνω, κεντρικού και κάτω μαξιλαριού της πλάτης του καθίσματος – για να μπορούν τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός να βρίσκουν την πιο ξεκούραστη θέση.

Διαθέτει δερμάτινο τιμόνι και ξύλινες επενδύσεις γύρω από το ταμπλό και τον πίνακα οργάνων καθώς και κομψά υφασμάτινα ένθετα στα εσωτερικά πάνελ των θυρών .

Προηγμένες στάνταρ τεχνολογίες βοηθούν οδηγό και επιβάτες να παραμένουν συνδεδεμένοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μία βάση ασύρματης φόρτισης κάτω από τον πίνακα οργάνων μπορεί να επαναφορτίζει συμβατά smartphones καταργώντας έτσι την ανάγκη για σύνδεση μέσω καλωδίων φόρτισης – κάτι που απελευθερώνει τις δύο διαθέσιμες θύρες USB.

Οι συσκευές μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένες μέσω Bluetooth στο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, ενώ είναι σε εξέλιξη η ασύρματη φόρτιση, επιτρέποντας στους οδηγούς να ελέγχουν τα συστήματα ήχου, πλοήγησης και τα συνδεδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Το σύστημα προσφέρει συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto™ χωρίς επιπλέον κόστος, ενώ η υψηλή ποιότητα ήχου είναι εγγυημένη χάρη στο στάνταρ ηχοσύστημα B&O Sound System 575-watt με 10 ηχεία. Το τελευταίο είναι προσαρμοσμένο με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι οι επιβάτες να απολαμβάνουν μια μοναδική ηχητική εμπειρία, ανεξάρτητα από τη θέση τους στην καμπίνα.

Στη λίστα του βασικού εξοπλισμού άνεσης περιλαμβάνεται επίσης διζωνικός, ηλεκτρονικός αυτόματος έλεγχος της θερμοκρασίας (dual-zone Electronic Automatic Temperature Control), καθαριστήρες παρμπρίζ με αισθητήρα βροχής και πίσω αισθητήρες στάθμευσης.

Ήπια υβριδική τεχνολογία

Οι αγοραστές του νέου Puma θα είναι από τους πρώτους που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα οφέλη της προηγμένης, ήπιας υβριδικής αρχιτεκτονικής της Ford, η οποία αυξάνει την απόδοση, συμβάλλοντας παράλληλα στην κορυφαία δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Η τεχνολογία EcoBoost Hybrid αναβαθμίζει τον βενζινοκινητήρα 1.0 EcoBoost της Ford με μία ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) 11.5 kW που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα. Αντικαθιστώντας τον στάνταρ εναλλάκτη, το σύστημα BISG επιτρέπει την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Το σύστημα BISG λειτουργεί και σαν μοτέρ, μέσω διαρκούς συνεργασίας με τον χαμηλών τριβών τρικύλινδρο κινητήρα, χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια τόσο για την παροχή πρόσθετης ροπής υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης και επιτάχυνσης, όσο και για τη λειτουργία των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων του οχήματος.

Διαθέσιμο σε εκδόσεις με απόδοση 125 και 155 ίππων, το ευφυές, αυτορυθμιζόμενο ήπιο υβριδικό σύστημα μπορεί να αξιοποιεί την αποθηκευμένη ενέργεια της μπαταρίας είτε ως “υποκατάσταση ροπής”, μειώνοντας έτσι το απαιτούμενο φορτίο του βενζινοκινητήρα για βελτίωση της απόδοσης έως 9% με βάση το πρωτόκολλο WLTP, είτε ως “υποβοήθηση ροπής”, αυξάνοντας στην περίπτωση αυτή τη συνολική διαθέσιμη ροπή του κινητήρα για ακόμα καλύτερες επιδόσεις.

Τεχνολογίες που εμπνέουν αυτοπεποίθηση

Οι στάνταρ τεχνολογίες υποστήριξης και υποβοήθησης του οδηγού που είναι σχεδιασμένες για να κάνουν την οδηγική εμπειρία με το Puma Titanium X ακόμα πιο άνετη, λιγότερο απαιτητική και ασφαλέστερη, περιλαμβάνουν το βελτιστοποιημένο με λειτουργία Road Edge Detection σύστημα Lane-Keeping System της Ford. Το εν λόγω σύστημα είναι τώρα σε θέση να αναγνωρίζει πού τελειώνει ο δρόμος και αρχίζει το πεζοδρόμιο ή το γρασίδι και να εφαρμόζει ροπή στο τιμόνι για να αποτρέψει την έξοδο του οχήματος από το δρόμο.

Επιπλέον, το στάνταρ Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection μπορεί να ανιχνεύει πεζούς που βρίσκονται ήδη ή ετοιμάζονται να διασχίσουν το δρόμο μπροστά από το όχημα. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να μειώνει τη σφοδρότητα ορισμένων εμπρόσθιων συγκρούσεων με εμπλοκή οχημάτων και πεζών ή να βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν πλήρως τη σύγκρουση. Το νέο Ford Puma διαθέτει μία αναβαθμισμένη έκδοση της τεχνολογίας με ευρυγώνια κάμερα που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των κινήσεων των πεζών.

Επίσης, προσφέρονται τα συστήματα Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane Centring, καθώς και η λειτουργία Local Hazard Information. Υποστηριζόμενη από το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect, η τεχνολογία αυτή μπορεί να ενημερώνει τους οδηγούς για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο, ακόμα και αν αυτές δεν είναι ορατές, εξαιτίας της ύπαρξης στροφών ή παρουσίας άλλων οχημάτων.

Προηγμένη πρακτικότητα

Προσφέρει τον καλύτερο στην κατηγορία ωφέλιμο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 456 λίτρα καθώς και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης σχεδιασμένες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών στον τομέα της μεταφοράς αντικειμένων.

Με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα, μπορεί να φιλοξενήσει ένα κουτί μήκους 112 εκατ., πλάτους 97 εκατ. και ύψους 43 εκατ., ενώ το νέο Ford MegaBox – που έχει εξελιχθεί για να ικανοποιεί αλλά και για να υπερβαίνει τις απαιτήσεις των πελατών για έναν πρακτικό χώρο αποσκευών – προσφέρει ένα βαθύ και ευέλικτο αποθηκευτικό χώρο στον οποίο μπορούν άνετα να μεταφερθούν δύο τσάντες του γκολφ σε κάθετη θέση.

Η φόρτωση των αποσκευών στο Puma απλουστεύτηκε ακόμα περισσότερο, χάρη στην hands-free λειτουργία της πίσω πόρτας - μία τεχνολογία της Ford που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η πόρτα ανοίγει με μία απλή κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ ενσωματώνει και μία εταζέρα που “εξαφανίζεται” αυτόματα, διασφαλίζοντας απρόσκοπτη πρόσβαση στον πίσω χώρο φόρτωσης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY