ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο ρεκόρ στην αγορά των ΙΧ

Πρωτοφανή αυξητική τάση κατέγραψαν οι πωλήσεις Ι.Χ. οχημάτων στην ελληνική αγορά τον μήνα Αύγουστο

Νέο ρεκόρ στην αγορά των ΙΧ

Ούτε η καλοκαιρινή ραστώνη δεν σταμάτησε την ανοδική πορεία της ελληνικής αγοράς του αυτοκινήτου. Ακόμη και τον Αύγουστο, οι δείκτες της τοπικής αγοράς κατέγραψαν πρωτοφανή αυξητική τάση.

Τον μήνα των διακοπών στις πωλήσεις των ιδιωτών και των εταιρειών, προστέθηκαν και οι ταξινομήσεις των αντιπροσωπειών που αφορούν τα αυτοκίνητα με την προηγουμένη νόρμα στο θέμα των ρύπων.

Οι κινητήριοι άξονες της αγοράς, είναι η ανάγκη για αντικατάσταση του παλαιού και ενεργοβόρου οχήματος και η έντονη προσπάθεια των αντιπροσώπων να βελτιώσουν την θέση τους στην αγορά.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που αξίζει να τονισθεί είναι η μεγάλη συνεισφορά του κλάδου στα δημοσιά έσοδα, από την υψηλή φορολογία των αυτοκινήτων και την ορθή τακτική της καταβολής όλων των φόρων πριν παραλάβει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Τον Αύγουστο πουλήθηκαν 9.666 καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα. Αύξηση σε σχέση με πέρσι 25,2%.

Δεν αποτελεί είδηση η πρώτη θέση της Toyota για έναν ακόμη μήνα. Η ιαπωνική μάρκα, που διαθέτει την πιο πλήρη γκάμα υβριδικών μοντέλων στη παγκόσμια αγορά και δίνει έμφαση στο After Sales, αντιμετωπίζει με επιτυχία τις επιθέσεις των άλλων κατασκευαστών.

Με σταθερή εμπορική πολιτική καταφέρνει να προηγείται σταθερά στην αγορά. Τον Ιούλιο ταξινόμησε 996 αυτοκίνητα, ποσοστό 10,3% στη πίτα των πωλήσεων. Είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής του οκταμήνου και όπως έμαθα, τα στελέχη της μάρκας έχουν ολοκληρώσει την εκπόνηση της πολιτική τους, για την καθοριστική χρόνια του 2020.

Η Peugeot εξακολουθεί να εμφανίζει μια πρωτόγνωρη δυναμική η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την κατάκτηση της δεύτερη θέσης, με 918 πωλήσεις. Το ποσοστό της είναι ιδιαιτέρα υψηλό, 9,5%. Η προσπάθεια της επιβραβεύεται από τους υποψήφιους αγοραστές ενώ η άφιξη της νέας γενιάς του 208, θα αποτελέσει το βασικό σημείο της νέας εμπορικής της πολιτικής.

Η έκπληξη του Αυγούστου έρχεται από την Audi. Η πολυτελής γερμανική μάρκα ξεπέρασε όλες τις εταιρείες μαζικής παραγωγής εκτός των δυο πρώτων μάρκων και έκανε ρεκόρ πωλήσεων. Διέθεσε 827 αυτοκίνητα, ποσοστό στην αγορά 8,6%. Ποτέ δεν έχει επιτύχει τέτοια αυξητική τάση.

Ακολουθούν VW 763, Hyundai 594, Nissan 575, Opel 513, Citroen 490, Suzuki 464, κ.α.

Στη κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων πίσω από την Audi, βρίσκεται η Mercedes(14η θέση στη λίστα των πωλήσεων) που ταξινόμησε 427 αυτοκίνητα. Τρίτη η BMW(20η θέση) 254 και Volvo(22η θέση) 152 πωλήσεις.

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου, η Toyota απολαμβάνει τους καρπούς της πρώτης θέσης στις πωλήσεις. Η επίδοση της είναι 9.096 καινούργια αυτοκίνητα που ταξινόμησε στην ελληνική αγορά. Κατέχει το 10,4% της συνολικής πίτας, αύξηση 9,2% σε σχέση με πέρσι. Η Peugeot, κρατάει ψηλά την γαλλική σημαία. Πούλησε 8.121 αυτοκίνητα ποσοστό 9,3%, αύξηση 25,4%. Η VW στη τρίτη θέση με 6.982 πωλήσεις, 8%, μείωση πωλήσεων 5,4%.

Στη premium κατηγορία, η Audi ενίσχυσε την παρουσία της στη πρώτη θέση με τις 3.465 πωλήσεις. Ποσοστό 4%, αύξηση τω πωλήσεων κατά 61,1%. Δεύτερη η Mercedes 3.047. Ακολουθήσαν, BMW 2.197 και Volvo 1.213.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY