ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota προετοιμάζεται για το Brexit

Η Toyota εν όψει Brexit αναμένεται να συνεχίσει να παράγει αυτοκίνητα στο εργοστάσιο του Burnaston.

Η Toyota προετοιμάζεται για το Brexit

Η Toyota, εξετάζει προσεκτικά τις συνέπειες από το Brexit και ακολουθεί διαφορετικό δρόμο, σε σχέση με τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ακόμη και στη περίπτωση του άτακτου Brexit, στις 31 Οκτωβρίου, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας θα διατηρήσει τις δραστηριότητες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανακοινώθηκε, θα διακοπεί η παραγωγή αυτοκίνητών στο εργοστάσιο στο Burnaston, την πρώτη ημέρα μετά το Brexit. Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, δεν θα παραχθούν αυτοκίνητα και η παραγωγή θα ξεκινήσει την Δευτέρα 4 Νοέμβριου ή την Τρίτη 5 Νοέμβριου.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει υποσχεθεί ότι η Βρετανία θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

Η Toyota πέρυσι κατασκεύασε στο εργοστάσιο της στο Burnaston  περισσότερα από το 8%, των 1.52 εκατ. αυτοκινήτων που κατασκευάσθηκαν από όλες τις μάρκες που διαθέτουν εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πέρυσι ξεκίνησε την παραγωγή του νέου Corolla, ενώ εκεί κατασκευάζει και το Avensis.

Τα βρετανικά εργοστάσια αυτοκινήτων έχουν καταφέρει να μειώσουν τον χρόνο αποθήκευσης και αναμονής των ανταλλακτικών και τμημάτων που χρειάζονται για την κατασκευή των αυτοκινήτων. Μάλιστα μερικά μέρη φθάνουν στο εργοστάσιο μερικά λεπτά πριν τοποθετηθούν στα οχήματα που βρίσκονται στις γραμμές παραγωγής. Το Brexit, θα αυξήσει τον χρόνο εκτελωνισμού των τμημάτων και θα επιφέρει επιβάρυνση του κόστους παραγωγής και αναδιατάξεις στη παραγωγή των αυτοκινήτων.

Ο τομέας των αυτοκινήτων, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αγαθών της Μεγάλης Βρετανίας, είναι ένας από τους φανατικούς αντίπαλους του Brexit χωρίς συμφωνία, προειδοποιώντας ότι η παραγωγή θα πληγεί με καθυστερήσεις και νέα γραφειοκρατία, επηρεάζοντας την βιωσιμότητα των εταιρειών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY