ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πέφτει η ευρωπαϊκή αγορά των αυτοκινήτων

Μειωμένες σε σχέση με πέρσι εμφανίστηκαν οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρώπη.

Πέφτει η ευρωπαϊκή αγορά των αυτοκινήτων

Η επιμονή των ευρωπαίων καταναλωτών για SUV και Crossover, δεν ήταν αρκετή για την ανύψωση της συνολικής ευρωπαϊκής αγοράς. Κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, οι πωλήσεις SUV/Crossover αυξήθηκαν κατά 5,9%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια μονάδες, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς τους σε νέο υψηλό επίπεδο 36,1%, από 33,2% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Παρόλο που πωλήθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο 171.569 περισσότερα SUV και Crossover, η αύξηση δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη συνδυασμένη απώλεια από τα sedans, station wagons, coupe, convertible και minivans που έφτασαν τις 389.044 μονάδες. Η μείωση στη συνολική ευρωπαϊκή αγορά ήταν 6.7%, σε σχέση με πέρσι. Πουλήθηκαν τις 5.42 εκατ. αυτοκίνητα.Μια ανάλυση των στοιχείων των πωλήσεων SUV/Crossover δείχνει ότι μόνο τρία τμήματα αυξήθηκαν, ενώ η ζήτηση για μεγαλύτερα SUV από μη premium μάρκες μειώθηκε κατά 30%.

Η ζήτηση για SUV και Crossover συνέχισε επίσης να πιέζει τις πωλήσεις minivan. Η ζήτηση για μικρά minivans μειώθηκε κατά 38%, ενώ οι πωλήσεις των συμπαγών minivan μειώθηκαν κατά 33%.

Το μικρό SUV και το τμήμα crossover αυξήθηκαν κατά 13% στο πρώτο εξάμηνο, λόγω διψήφιων αυξήσεων πωλήσεων για μοντέλα όπως το Dacia Duster, το VW T-Roc, το Ford EcoSport και το Seat Arona.

Το τμήμα που κέρδισε το μεγαλύτερο ποσοστό κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ήταν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που οδήγησαν στη μεγάλη ζήτηση για το μοντέλο Tesla 3.

Η απόδοση του μοντέλου 3, επηρέασε και το τμήμα του μεσαίου μεγέθους premium, καθώς κατέλαβε την τέταρτη θέση από την Mercedes-Benz C.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY