ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το Brexit αλλάζει τον προγραμματισμό της PSA

Ο όμιλος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρει την παραγωγή του Opel Astra σε εργοστάσια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Brexit αλλάζει τον προγραμματισμό της PSA

Τα εργοστάσια του γαλλικού ομίλου PSA (Peugeot, Citroen DS, Opel) στη Γαλλία, την Ισπανία και την Πολωνία, θα αποτελέσουν τις πρώτες επιλογές του ομίλου αν αποφασισθεί να μεταφερθεί η παραγωγή του Opel Astra, από το εργοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ellesmere Port.

Το εργοστάσιο του Ellesmere Port της Vauxhall κοντά στο Λίβερπουλ είναι σε θέση να κατασκευάσει μια αναβαθμισμένη έκδοση του μοντέλου Astra εκτός εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ένα σενάριο που θα μπορούσε να εξαλείψει τα κέρδη με χρεώσεις, καθυστερήσεις εξαρτημάτων και ασθενέστερη λίρα.Με την αύξηση του κινδύνου, μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του το κοινοβουλίου, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Πορτογαλία είναι έτοιμες να υποδεχθούν τη νέα πρόκληση, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ.

Ο CEO της PSA, Κάρλος Ταβάρες, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι όλη η παραγωγή θα τραβηχτεί από το Ellesmere Port αν το Brexit καθιστά αδύνατη την κερδοφορία, στο εργοστάσιο που απασχολούνται 1.000 εργαζόμενους και κατασκεύασε 77.000 Astra πέρσι. Ένα εργοστάσιο στη νότια Ευρώπη έχει δεσμευτεί ως εναλλακτική θέση για το νέο μοντέλο, ανέφερε.

Η PSA, κληρονόμησε την Vauxhall το 2017, όταν αγόρασε την Opel από τη General Motors, σύμφωνα με το οποίο η επιχείρηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Ταβάρες, δήλωσε τον Ιούνιο ότι η επόμενη γενιά του Opel Astra θα κατασκευαστεί στο κύριο εργοστάσιο του Russelsheim στη Γερμανία από το 2021. Η εκδοχή με το σήμα Vauxhall θα κατασκευαστεί στο Ellesmere Port - υπό τον όρο ότι το Brexit, δεν θα επηρεάσει την κερδοφορία.

Περίπου το 80% όλων των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο εξάγονται, ενώ τα μισά από αυτά προορίζονται για τις αγορές της ΕΕ.

Η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας αντιπροσωπεύει περίπου το 10% των συνολικών πωλήσεων της PSA.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν δηλώσει μετά το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, ότι μια διάσπαση χωρίς συμφωνία θα ήταν καταστροφή για τις επιχειρήσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

 • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
  1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
  1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
  1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
  1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
  1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY