ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Καμπανάκι κίνδυνου στην αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου

Η παραγωγή νέων αυτοκινήτων μειώθηκε κατά 11% τον Ιούλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Καμπανάκι κίνδυνου στην αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Brexit και η μειωμένη ζήτηση, επιδεινώνει τους δείκτες στη παραγωγή των αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η παραγωγή αυτοκινήτων όλων των τύπων στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε κατά 11% τον Ιούλιο, λόγω της μειωμένης ζήτησης στις αγορές και των συνέπειων που θα έχει στην οικονομία της χώρας το Brexit.

Η ζήτηση αυτοκινήτων έχει πληγεί από πολλούς παράγοντες τους τελευταίους μήνες, όπως η πτώση των πωλήσεων οχημάτων ντίζελ στην Ευρώπη και η εξασθένηση της ζήτησης στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.Τον περασμένο μήνα, τα βρετανικά εργοστάσια αυτοκινήτων παρήγαγαν 108.239 αυτοκίνητα. Ο Ιούλιος του 2019, ήταν ο 14ος συνεχόμενος μήνας με αρνητικό πρόσημο στην επίδοση των εργοστασίων κατασκευής αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η πτώση στις εξαγωγές άγγιξε το 15%.

Η Honda, θα κλείσει το εργοστάσιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο στη Σουίντον, που απασχολεί 3.500 άτομα.

Η Nissan, αποφάσισε να μην κατασκευάσει το νέο SUV X-Trail στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της παραγωγής αυτοκινήτων, που έχει στο  Sunderland. Επίσης, θα σταματήσει την παραγωγή των πολυτελών  αυτοκίνητα Infiniti, στο Sunderland.

Η Ford, αποφάσισε η μονάδα παραγωγής στο Bridgend στην Ουαλία, να κλείσει τον Σεπτέμβριο του 2020. Αυτή η απόφαση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα μείωσης των δραστηριοτήτων  της μάρκας στην Ευρώπη.

Η Jaguar Land Rover, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Μεγάλης Βρετανίας, κατασκευάζει το SUV της Jaguar I-Pace, το πρώτο της πλήρες ηλεκτρικό αυτοκίνητο, στην Αυστρία και μετατοπίζει την παραγωγή του Land Rover Discovery στη Σλοβακία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τίποτα δεν κάνει έναν άνθρωπο τόσο ξεπερασμένο όσο το να επικρίνει τη νεότερη γενιά."

Adlai Stevenson, 1900-1965, Αμερικανός πολιτικός

  • 1656 - Η Αγγλία και η Γαλλία υπογράφουν ειρηνευτική συμφωνία.
    1789 - Ιδρύεται το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
    1919 - Η ημερήσια εφημερίδα «Καθημερινή» εκδίδεται στην Αθήνα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY