ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το όραμα της Nissan για την ηλεκτροκίνηση

Η φίρμα έχει μπει εδώ και καιρό δυναμικά και συνεχίζει να πρωτοπορεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Το όραμα της Nissan για την ηλεκτροκίνηση

Η Nissan, είναι μια από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες μαζικής παραγωγής που επένδυσε στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Η δημιουργία του αμιγούς ηλεκτρικού μοντέλου Nissan Leaf, επιβεβαιώνει την προσπάθεια της ιαπωνικής μάρκας να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ηλεκτροκίνηση.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός η εμπορική επιτυχία του Nissan Leaf. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα απέσπασε τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Αποτελεί μέρος του καινοτομικού προγράμματος Nissan Intelligent Mobility (NIM) και το όραμα της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nissan Leaf συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά των πωλήσεων στα ηλεκτρικά οχήματα (EVς) παγκοσμίως, με περισσότερα από 400.000 αυτοκίνητα να έχουν πωληθεί από το 2010, όπου και ξεκίνησε η εμπορική διάθεση της πρώτης γενιάς του μοντέλου.

Το νέο Nissan Leaf είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 32.990 ευρώ.

Παράλληλα η ιαπωνική μάρκα που έχει κατακτήσει και τις δυσκολότερες αγωνιστικές αναμετρήσεις, με μοντέλα ειδικών προδιαγραφών, επεκτείνει το δίκτυο φόρτισης για EVs. Τελευταία της επιτυχία είναι η εγκατάσταση 200 ταχυφορτιστών συνεχούς ρεύματος (DCFC), στις ΗΠΑ. Σε συνεργασία με την EVgo, δίνει περισσότερες δυνατότητες φόρτισης στους οδηγούς στις Η.Π.Α.

Η Nissan με την EVgo θα κατασκευάσουν το μεγαλύτερο δημόσιο δίκτυο ταχείας φόρτισης EV στις ΗΠΑ.

Η κοινή επένδυση της Nissan και της EVgo, βασίζεται σε ένα εξαετές πλάνο συνεργασίας μεταξύ των δύο κορυφαίων παικτών για την ηλεκτροκίνηση στις Η.Π.Α. Από το 2010, η Nissan έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 2.000 ταχυφορτιστές, σε ολόκληρη τη χώρα.

Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σήμερα σε απόσταση 15 λεπτών από ένα ταχυφορτιστή της EVgo, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με τη Nissan κατά μήκος του δρόμου I-95 στην Ανατολική Ακτή, αλλά και του δρόμου DRIVEtheARC στην Καλιφόρνια, που εκτείνεται   από το Monterey έως την Λίμνη  Tahoe.

Η Nissan και η EVgo θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα κοινό πρόγραμμα μάρκετινγκ για να βοηθήσουν στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των οδηγών στις Η.Π.Α., αναφορικά με  τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης. Σε αυτό περιλαμβάνεται  η προβολή του Nissan Leaf Plus, με εμβέλεια που φτάνει τα 226 μίλια, η δυνατότητα ταχείας φόρτισης, όπως και το δίκτυο της EVgo με περισσότερους από 1.200 δημόσιους ταχυφορτιστές σε ολόκληρη τη χώρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν πρέπει να κρίνουμε τους ανθρώπους απ’ αυτά που δεν ξέρουν, αλλά απ’ αυτά που ξέρουν και κυρίως από το πώς τα ξέρουν."

Βωβενάργκ, 1715-1747, Γάλλος γνωμικογράφος

  • 627 - Ο Ηράκλειος του Βυζαντίου νικά τους Πέρσες στην Μάχη της Νινευή.
    1821 - Γεννήθηκε ο Γάλλος συγγραφέας Γκιστάβ Φλωμπέρ.
    1963 - Η Κένυα αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

© 2002-2019 MEDIA2DAY