ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Fiat δεν θα πληρώσει πρόστιμα για CO2

Να τιθασσεύσει εντός του επιτρεπομένου ορίου τις εκπομπές διοξείδιου του άνθρακα κατάφερε η Fiat στα αυτοκίνητά της,

Η Fiat δεν θα πληρώσει πρόστιμα για CO2

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη είναι η επίτευξη των αυστηρών ορίων εκπομπών CO2, που έχει θεσπίσει η ΕΕ.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν την υποχρέωση να επιτύχουν τα όρια που έχουν καθορισθεί, αλλιώς θα αναγκασθούν να πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία μειώνουν την κερδοφορία τους και την αξία των μετοχών τους.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης των αυτοκινητοβιομηχανιών έχει τρεις βασικούς πυλώνες, την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης και την μείωση του CO2.

Ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles Mike Manley, δήλωσε ότι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα καταφέρει να μην πληρώσει πρόστιμα για το CO2, το 2019 και το 2020.

Οι νέοι αυστηροί κανονισμοί της ΕΕ, απαιτούν δραστική μείωση του μέσου όρου του CO2, της γκάμας της αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκευάζει μοντέλα των ιταλικών εταιριών και αμερικανικών μαρκών.

Η FCA, θα συνεργαστεί και φέτος με την αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, η οποία, θα της παραχωρήσει πίστωση, για την ποσότητα των ρύπων που απαιτούνται για να μειωθεί ο μέσος όρος. Αυτό συνέβη και πέρσι για να αποφύγει η FCA τα πρόστιμα.

Επίσης, σημαντική βοήθεια θα προσφέρουν οι νέες plug-in hybrid εκδόσεις των Jeep, Compass, Renegade και Wrangler, η προσθήκη του καινούργιου Fiat 500 και το λανσάρισμα πιο αποδοτικών κινητήρων καύσης.

Οι βενζινοκινητήρες GSE 1.0 και 1.3 λίτρων, παράγονται στο Bielsko Biala της Πολωνίας και προσφέρονται επί του παρόντος στο μικρό crossover της Fiat 500X και στο Renegade. Η πρόσθετη παραγωγή των κινητήρων προγραμματίζεται να ξεκινήσει από το εργοστάσιο της FCA στο Termoli της Ιταλίας το επόμενο έτος.

Το 2020, η FCA θα  λανσάρει το Fiat 500 με μπαταρίες και τα plug-in hybrid Jeep.

Ο Manley δήλωσε ότι αυτά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 5% του ευρωπαϊκού μεριδίου πωλήσεων της FCA.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY