ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρωταθλήτρια η Citroen στις πωλήσεις

Με ανοδικό ρυθμό κινούνται οι πωλήσεις αυτοκινήτων της γαλλικής φίρμας που βλέπει τα μοντέλα της να αψηφούν το κακό κλίμα στην αγορά.

Πρωταθλήτρια η Citroen στις πωλήσεις

Citroen, είναι ένα από τα πολυτιμότερα κεφάλαια της αυτοκίνησης. Η γαλλική μάρκα έχει συμβάλει στην ανάπτυξη συστημάτων και διατάξεων που καθόρισαν την εξέλιξη του αυτοκινήτου.

Η προσήλωση της μάρκας στις αρχές της, αποτελεί- ακόμη και τώρα που όλα αλλάζουν στην αγορά- το καλύτερο της εφόδιο για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις.

Η Citroen, αξιοποίησε κατάλληλα και την εμπορική επιτυχία των νέων SUV, που πρόσθεσε στη γκάμα της. Ακόμη και τώρα που στη Γαλλία οι δείκτες για την εμπορική δραστηριότητα ακολουθούν καθοδική πορεία, η μάρκα κατάφερε να σημειώσει πρωτοφανή αύξηση του όγκου των πωλήσεων της.

Όταν τον Ιούλιο, η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων στην Γαλλία, έπεσε κατά 1,8%, η Citroen, έγραψε στον πίνακα των πωλήσεων το εντυπωσιακό νούμερο +13%! Η επιτυχία της ήρθε από την θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν οι υποψήφιοι αγοραστές στα νέα SUV, C3 Aircross και C5 Aircross.    

Μεταξύ των γαλλικών αυτοκινητοβιομηχανιών, οι πωλήσεις του Ομίλου PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel) αυξήθηκαν κατά 4,1%, λόγω της ισχυρής απόδοσης  της Citroen. Οι πωλήσεις των Peugeot, Opel και DS ήταν σταθερές.

Οι ταξινομήσεις στη γαλλική αγορά τον Ιούλιο έφτασαν τα 172.228 αυτοκίνητα, αν και υπήρχε μια ακόμη ημέρα πώλησης τον φετινό Ιούλιο, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2018. Αν γίνει η προσαρμογή για ίσες (23 ημέρες) πώλησης, οι πωλήσεις στη Γαλλία μειώθηκαν κατά 6,1%.

Επίσης, κερδισμένες σε μικρότερο βαθμό είναι οι μάρκες, Mini, Skoda, Hyundai, Suzuki κ.α.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με κινητήρα ντίζελ παρέμειναν σταθερές στο 34% της αγοράς για τον μήνα Ιούλιο, ενώ το ίδιο ποσοστό καταγράφηκε και για το επτάμηνο. Είναι πέντε ποσοστιαίες μονάδες κάτω από πέρσι.

Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 50%, αποτελούν το 1,8% της συνολικής αγοράς. Οι πωλήσεις υβριδικών και plug-in υβριδικών δεν σημείωσαν αύξηση. Ο όμιλος PSA και η Renault ετοιμάζονται να λανσάρουν νέες σειρές ανάλογων μοντέλων, στις αρχές του επόμενου έτους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Κείνος που στ’ αληθινά αγαπά το Λαό δε γίνεται ποτέ αρχηγός του, γίνεται υπηρέτης του."

Μενέλαος Λουντέμης

  • 1944 - Το HMAS Australia χτυπήθηκε κατά την πρώτη επίθεση Καμικάζι. 30 άντρες σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του πλοίου. (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος)
    1972 - Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνετρίβη στις ακτές της Βούλας Αττικής. 37 από τους επιβαίνοντες πνίγηκαν, ενώ 19 κατάφεραν να σωθούν φτάνοντας στην ακτή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY