ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Σκίζει τον αέρα το νέο Opel Corsa

Το νέο και υπερ-αεροδυναμικό Opel Corsa υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση και υποστήριξη του οδηγού ως μέρος μιας αναβαθμισμένης οδηγικής εμπειρίας.

Σκίζει τον αέρα το νέο Opel Corsa

Ένα από τα ελάχιστα θετικά στοιχεία της οικονομικής κρίσης είναι ότι προσγειωθήκαμε σε πολλούς τομείς. Πλέον η πλειονότητα των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων, αναζητά την πιο καλή πρόταση που καλύπτει τις ανάγκες του. Πάει η εποχή που ο πελάτης έμπαινε στην έκθεση για ένα μεσαίο αυτοκίνητο και έφευγε με ένα θηριώδες SUV, το οποίο ήταν φορτωμένο και με τις ατέλειωτες δόσεις του δανείου που πήρε ο αγοραστής σε χρόνο ρεκόρ ακόμη και αν δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε χρόνο ρεκόρ.

Τώρα, έχουμε προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες, μετράμε και το ευρώ και αναζητούμε στοιχεία για κάθε τι που θα αγοράσουμε. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αναγκάστηκαν να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και τα μικρά αυτοκίνητα δέχθηκαν όλη την φροντίδα των τμημάτων σχεδίασης και εξέλιξης.

Η Opel έχει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία στα μικρά αυτοκίνητα, ενώ είναι γνωστές οι επιτυχίες της στη προσπάθεια να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου πολλά χρόνια πριν ξεκινήσει η υιοθέτηση των υβριδικών συστημάτων παραγωγής ενέργειας.

Τώρα, το νέο στοίχημα για την γερμανική μάρκα που πλέον ανήκει στον γαλλικό όμιλο PSA, είναι το λανσάρισμα και η επιτυχία της νέας γενιάς του Opel Corsa. Πρόκειται για ένα ακόμη μοντέλο, το τρίτο κατά σειρά μετά τα SUV Crossland X και Grandland X, που δημιουργήθηκε με τις παρεμβάσεις των Γάλλων. Η κοινή χρήση παλτφόρμων, μηχανικών τμημάτων, σημαντικών στοιχείων και τεχνογνωσίας, είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για να διατηρηθούν όλα τα εχέγγυα που θέτει η κάθε αυτοκινητοβιομηχανία.

Η παρέμβαση των Γάλλων, έδωσε νέες δυνατότητες στην Opel και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια καταγράφει κέρδη!

Η έκτη γενιά του μικρού αυτοκινήτου της Opel, πέραν του ότι υπερέχει σε συστήματα υποστήριξης οδηγού συγκρινόμενο με τη πλειοψηφία των ανταγωνιστών του, διαθέτει και ανώτερη αεροδυναμική.

Σύμφωνα με τη μέθοδο που ακολουθεί σε όλα τα νέα μοντέλα της, η Opel βελτιστοποίησε την αεροδυναμική του Corsa στο ‘Research Institute of Automotive Engineering & Vehicle Engines’ στην αεροδυναμική σήραγγα του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης.

Το αποτέλεσμα είναι ένας συντελεστής οπισθέλκουσας μόλις 0,29 – εξαιρετική τιμή για αυτοκίνητο του μεγέθους του – και συγκριτικά με τον προκάτοχό του μία περαιτέρω μειωμένη μετωπική επιφάνεια μόλις 2,13m2, κάτι που καθιστά το νέο Corsa ένα από τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Επίσης, η νέα γενιά του bestseller της Opel ήδη πληροί το μελλοντικό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Λόγω των προκλήσεων που προκύπτουν από τα μειωμένα πρότυπα εκπομπών CO2, η άριστη αεροδυναμική αποκτά μεγάλη σημασία στη βιομηχανία αυτοκινήτου αλλά και για τους πελάτες. Χαμηλή αντίσταση σημαίνει ότι απαιτείται λιγότερη ενέργεια για την κίνηση του αυτοκινήτου, το οποίο με τη σειρά του μεταφράζεται σε μειωμένη κατανάλωση και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Για παράδειγμα, 10% μείωση στην αντίσταση έχει ως αποτέλεσμα μείωση της κατανάλωσης περίπου 2% στο New European Driving Cycle (NEDC), ή μέχρι 5% κατά την οδήγηση με 130 χλμ./ώρα.

Οι μηχανικοί της Opel πέτυχαν τον κορυφαίο συντελεστή οπισθέλκουσας 0,29 Cd δίνοντας προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια που συντελεί στη βελτίωση αυτής της παραμέτρου.

Για παράδειγμα, το κάτω τμήμα του αμαξώματος, από το διαμέρισμα του κινητήρα μέχρι τον πίσω άξονα, φέρει επίπεδη επένδυση για βελτίωση της ροής του αέρα.

Το νέο Corsa εφοδιάζεται επίσης με αεροτομή στο πίσω τμήμα της οροφής, που βελτιώνει τη ροή αέρα και μειώνει το στροβιλισμό που προκαλεί η αντίσταση.

Η αεροτομή μειώνει την αεροδυναμική άνωση και στον πίσω άξονα, γεγονός το οποίο βελτιώνει περαιτέρω την ευστάθεια του νέου Corsa στην ευθεία, κυρίως στις υψηλότερες ταχύτητες της Γερμανικής autobahn.

Επωφελείται επίσης από ένα κλείστρο αέρα που μειώνει την αντίσταση και βελτιώνει την κατανάλωση, κλείνοντας αυτόματα το εμπρός άνοιγμα όταν δεν χρειάζεται αέρας ψύξης. Μέχρι τώρα, αυτή η καινοτομία προσφερόταν αποκλειστικά στα πολύ ακριβότερα μοντέλα ανώτερων κατηγοριών.

Όταν είναι κλειστό, το σύστημα αυξάνει τις αεροδυναμικές επιδόσεις επανακατευθύνοντας τη ροή αέρα γύρω από το εμπρός τμήμα του οχήματος και στα άκρα, αντί μέσω του λιγότερο αεροδυναμικού διαμερίσματος του κινητήρα.

Το κλείστρο ανοίγει ή κλείνει ανάλογα με τη θερμοκρασία του ψυκτικού του κινητήρα και την ταχύτητα. Για παράδειγμα, το κλείστρο ανοίγει όταν το αυτοκίνητο κινείται σε ανηφορική διαδρομή ή σε συνθήκες πόλης σε υψηλές θερμοκρασίες. Το κλείστρο κλείνει όταν απαιτείται λιγότερη ψύξη του κινητήρα, για παράδειγμα σε ταχύτητες αστικών διαδρομών.

Το νέο Opel Corsa, θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης 2019(12-22 Σεπτεμβρίου 2019).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY