ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Πρώτη και στις μπαταρίες η Toyota

Η Toyota ανακοίνωσε στενή συνεργασία με τον κολοσσό στις μπαταρίες CATL.

Πρώτη και στις μπαταρίες η Toyota

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν με ταχείς ρυθμούς την ηλεκτροκίνηση και αναζητούν τις καλύτερες επιλογές για τον καίριο τομέα της μπαταρίας.

Τα χαρακτηριστικά των μπαταριών που εξοπλίζουν τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα κρίνουν το μέλλον των μοντέλων που σύντομα θα κατακλύσουν την παγκόσμια αγορά.

Το βάρος των μπαταριών, η αυτονομία, η ανθεκτικότητα στις συνέχεις φορτίσεις, η συμπεριφορά τους σε ακραίες καιρικές συνθήκες και η δυνατότητα επισκευής τους, είναι τα στοιχεία που εξετάζουν προσεκτικά ειδικοί επιστήμονες και μηχανικοί.

Οι νέες μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων - το ρεζερβουάρ του μέλλοντος- είναι η πιο δύσκολη αποστολή όλων  των κατασκευαστών αυτοκινήτων.Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, και η μοναδική μάρκα που έγκαιρα δημιούργησε την πιο πλήρη σειρά αξιόπιστων και αποδοτικών υβριδικών μοντέλων υψηλών προδιαγραφών - ακόμη δεν μπορούν να την φτάσουν οι άλλες μάρκες- ανακοίνωσε στενή συνεργασία με τον κολοσσό στις μπαταρίες CATL.

Η Toyota, συμφώνησε να αγοράσει μπαταρίες από την Contemporary Amperex Technology Co.( CATL), ως μέρος μιας ευρύτερης εταιρικής σχέσης, για την εξασφάλιση σταθερών προμηθειών για τα νέα ηλεκτρικά οχήματα.

Οι δύο εταιρείες συζητούν επίσης διάφορα θέματα, από την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας έως την ανακύκλωση, δήλωσε η Toyota.

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες αγωνίζονται για την πρόσβαση σε τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικών στηλών για την τροφοδοσία ενός αυξανόμενου αριθμού ηλεκτρικών οχημάτων εν μέσω περιορισμών της δυναμικότητας και περιορισμένης πρόσβασης σε πρώτες ύλες.

Για παράδειγμα, το Volkswagen Group έχει λάβει μέτρα για να εξασφαλίσει αρκετές μπαταρίες εν μέσω ανησυχιών ότι ενδέχεται να μην πάρει αυτό που χρειάζεται από τη Samsung SDI της Νότιας Κορέας. Η Daimler στοιχηματίζει ότι το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεών της θα είναι ηλεκτρικές μέχρι το 2030.

"Είναι κρίσιμο το γεγονός ότι η Toyota συνεργάζεται με την CATL για να εξασφαλίσει την προμήθεια υψηλής ποιότητας, ανθεκτικών μπαταριών", δήλωσε ο Tatsuo Yoshida, αναλυτής της Sawakami Asset Management. «Η συνεργασία είναι μια εξαιρετική κίνηση για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης των αυτοκινήτων».

Η Toyota και η VW επιδιώκουν να ξεπεράσουν την Tesla και τη Nissan καθώς οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις σε μπαταρίες.

Μετά από χρόνια με επίκεντρο την υβριδική τεχνολογία και την τεχνολογία των κυψελών καυσίμου, η Toyota αγκαλιάζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ο κατασκευαστής του Prius προβλέπει ετήσιες πωλήσεις 5,5 εκατ. αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως το 2025, αφού σημείωσε πρόοδο κατά πέντε χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις."

John Sculley

  • 1909 - Η Ελληνική κυβέρνηση αγοράζει το θωρηκτό Αβέρωφ, τα 8 από τα 24 εκατομμύρια δραχμές είναι δωρεά του Γεωργίου Αβέρωφ.

© 2002-2019 MEDIA2DAY