ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Τίτλοι τέλους για την Mercedes X Class

Η Mercedes X Class δεν κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό υποψήφιων αγοραστών και αποσύρεται.

Τίτλοι τέλους για την Mercedes X Class

Ένα ακόμη φιλόδοξο πρόγραμμα της Mercedes, αποσύρεται λόγω των μειωμένων κερδών που εμφανίζει η πολυτελής γερμανική μάρκα. Όπως αναφέρει το Automotive News Europe, η Mercedes προσανατολίζεται στη διακοπή της παραγωγής του πρώτου της μοντέλου στη κατηγορία των pickup. Πρόκειται για την Mercedes X Class, η οποία δεν κατάφερε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό υποψήφιων αγοραστών.

Η γερμανική μάρκα αλλάζει τον προγραμματισμό της και την σύνθεση της γκάμας της, μετά τις αρνητικές προβλέψεις για την διαμόρφωση των οικονομικών της στοιχείων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι την ίδια τύχη θα έχουν και άλλα μοντέλα τα οποία δεν συγκεντρώνουν υψηλές πωλήσεις. Επανεξετάζεται η παραγωγή των κουπέ και κάμπριο ενώ αναμένεται να μειωθεί δραστικά και η παρουσία ειδικών εκδόσεων με χαμηλές παγκόσμιες πωλήσεις.

Η Mercedes, λάνσαρε την X Class, το 2017, στοχεύοντας να αποσπάσει σημαντικό ποσοστό από την αναπτυσσόμενη αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, που προτιμούν κυρίως οι οδηγοί οι οποίοι θέλουν ένα αυτοκίνητο με διπλή προσωπικότητα και πολλές δυνατότητες κίνησης ακόμη και στο σκληρό off road.Όμως, η προσπάθεια της, δεν ήταν επιτυχημένη. Μόνο 16.700 Mercedes X Class, πουλήθηκαν πέρυσι στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική. Οι ΗΠΑ, όπου η ζήτηση είναι κυρίως για pickups πλήρους μεγέθους, αποκλείστηκε ως αγορά.

Από την αρχή, η Mercedes X Class, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Η τιμή της, ξεκινώντας από 37.294 ευρώ στη Γερμανία, ήταν πολύ υψηλή. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος στη κατηγορία της , όπου πρωταγωνιστούν τα VW Amarok και Ford Ranger.

Πολλές ανακλήσεις έπληξαν επίσης την εικόνα της Mercedes X Class και την εμπιστοσύνη των υποψήφιων αγοραστών.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του γερμανικού ομίλου Daimler, που κατέχει και την Mercedes, με τη Renault-Nissan, η Mercedes X Class, χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα που έχουν τα Nissan Navara και Renault Alaskan, η οποία ανήκει στη κατηγορία των  συμβατικών δομών με πλαίσιο σκάλας. Η κατασκευή της Mercedes X Class, γίνεται στο εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη, στην Ισπανία.

Τον Φεβρουάριο, ο πρώην CEO της Daimler Dieter Zetsche εγκατέλειψε τα σχέδια για την κατασκευή του pickup για τις αγορές της Νότιας Αμερικής σε εργοστάσιο Renault-Nissan στην Αργεντινή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα πράγματα δεν τα βλέπουμε όπως είναι, τα βλέπουμε όπως εμείς είμαστε."

Αναΐς Νιν, 1903-1977, Γαλλίδα συγγραφέας

  • 1812 - Ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης υποχωρεί από την Μόσχα.
    1935 - Η Κοινωνία των Εθνών επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην φασιστική Ιταλία για την εισβολή της στην Αιθιοπία.
    1960 - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίζουν την επιβολή εμπάργκο στην κομμουνιστική Κούβα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY