ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτό το αυτοκίνητο να αγοράσεις αν έχεις 2 εκατ. δολάρια!

Η νέα Evija είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής της Lotus και κοστίζει… μόλις 2 εκατ. δολάρια.

Αυτό το αυτοκίνητο να αγοράσεις αν έχεις 2 εκατ. δολάρια!

Την ώρα που εμείς μετράμε τα ευρώ που έχουμε στη τσέπη μας, για να πάμε διακοπές στο πιο προσιτό μέρος, κάποιοι δίνουν παραγγελία για τη νέα Lotus Evija.

Το πιο καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό hypercar, κοστίζει 2 εκατ. δολάρια και υπόσχεται ότι θα εκπληρώσει όλες τις επιθυμίες του κάτοχου του. Αυτές είναι δυο από τις όψεις της ζωής μας και το μόνο που μένει είναι να ευχηθούμε στους 130 τυχερούς ιδιοκτήτες του καταπληκτικού αυτοκινήτου να το ευχαριστηθούν. Αν θέλουν ένα καλό συνοδηγό που λατρεύει το αυτοκίνητο ξέρουν που θα μας βρουν. Η προκαταβολή καθορίσθηκε στα 200.000 δολάρια.Η Lotus Evija, είναι το πιο ισχυρό αυτοκίνητο παραγωγής που κατασκευάστηκε ποτέ. Η υλοποίηση του προγράμματος έγινε με την αμέριστη οικονομική βοήθεια του κινεζικού ομίλου Gelly. Η Lotus, ανήκει στο χαρτοφυλάκιο του κινεζικού ομίλου, που έχει πολλές δραστηριότητες στον κλάδο του αυτοκινήτου. Κατέχει την Volvo, το υψηλότερο ποσοστό στην Daimler, προσπάθησε να εξαγοράσει την Fiat και συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες για νέες συνεργασίες.

Το Evija είναι μακράν το πιο ισχυρό και ακριβότερο αυτοκίνητο που παράγεται από τη Lotus, η οποία είναι γνωστή για τα ελαφριά, σπορ αυτοκίνητα όπως το Elise, που ανταγωνίζονται τα μοντέλα της Porsche.Είναι η πρώτη Lotus, που χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα για να αντισταθμίσει την αύξηση του συνολικού βάρους που οφείλεται στη προσθήκη των μεγάλων μπαταριών. Το βάρος περιορίσθηκε στα 1.680 κιλά.

Εξοπλίζεται με τέσσερις ισχυρούς ηλεκτρικούς κινητήρες, συνολικής απόδοσης περίπου 2.000 ίππων! Τα πρώτα 100χλμ./ώρα, έρχονται πριν προλάβεις να πεις κίμινο, σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα! Η τελική ταχύτητα είναι πάνω από 322 χλμ./ώρα.

Η αυτονομία του είναι 400 χλμ. σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP.

Καινοτομία και στο χρόνο φόρτισης, αφού μόλις σε 12 λεπτά ανακτάται το 80% της ενέργειας της μπαταρίας και σε 18 λεπτά το 100%.Η Lotus Evija, είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο που διαθέτει φώτα λέιζερ. Οι μονάδες φωτισμού, παράγονται από την Osram, είναι πολύ συμπαγείς και ανακοινώθηκε ότι θα παρέχουν εξαιρετική απόδοση.

Η Lotus Evija, σχεδιάστηκε και θα κατασκευάζεται στο ιστορικό σπίτι της Lotus, στο Hethel του Ηνωμένου Βασιλείου. Η παραγωγή θα ξεκινήσει σε μια νέα ειδική εγκατάσταση παραγωγής κατά τη διάρκεια του 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η καλύτερη χρήση της ζωής είναι να την αφιερώσεις σε κάτι που θα διαρκέσει περισσότερο απ’ αυτήν."

William James, 1842-1910, Αμερικανός φιλόσοφος

  • 1806 - Στη Μάχη της Ιένας ο Αυτοκράτορας Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης εκμηδενίζει τον πρωσσικό στρατό.
    1888 - Ο Γάλλος κινηματογραφιστής Λουί Λε Πρενς γυρίζει το φιλμ Roundhay Garden Scene, την αρχαιότερη σωζόμενη ταινία.
    1915 - Η Βουλγαρία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Σερβίας (Α' Παγκόσμιος Πόλεμος).

© 2002-2019 MEDIA2DAY