ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Η Toyota εξελίσσει την αυτόνομη οδήγηση

Μαζί με την ηλεκτροκίνηση, η Toyota αναπτύσσει την τεχνολογία της και στο κομμάτι της αυτόνομης οδήγησης.

Η Toyota εξελίσσει την αυτόνομη οδήγηση

Η αυτόνομη οδήγηση και η ηλεκτροκίνηση αλλάζουν το τοπίο στην αυτοκίνηση. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα στον χώρο των αυτοκινήτων.

Ό,τι γνωρίζουμε σήμερα για το αυτοκίνητο σε λίγα χρόνια θα είναι μια ανάμνηση. Από την χρήση του αυτοκίνητου μέχρι την ιδιοκτησία και τον τρόπο διαχείρισης της κίνησης, θα δούμε θεμελιώδεις αλλαγές που θα επηρεάσουν και την ζωή μας.

Η Toyota, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στους δυο νέους τομείς της αυτοκίνησης. Στην αυτόνομη οδήγηση ήδη διαθέτει προτάσεις οι οποίες αναβαθμίζουν την ασφάλεια ενώ στην ηλεκτροκίνηση είναι πρωτοπόρος, λόγω της ανάπτυξης των υβριδικών αυτοκινήτων. Η Toyota, εδώ και χρόνια διαθέτει την πιο πλήρη γκάμα υβριδικών και υβριδικών plug in μοντέλων στον κόσμο.Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, που κατέχει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό στη παγκόσμια αγορά οχημάτων, συμφώνησε με την επίσης ιαπωνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Denso, να δημιουργήσουν μια κοινοπραξία για την ανάπτυξη ημιαγωγών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς καθώς η βιομηχανία μετακινείται προς συνδεδεμένα και αυτόνομα οχήματα.

Η Denso, βασικός προμηθευτής του ομίλου Toyota, θα κατέχει το 51% της νέας εταιρείας.

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ιδρύσουν την εταιρεία τον Απρίλιο του 2020 με κεφαλαιοποίηση 50 εκατομμυρίων γιεν (458.968 δολάρια) και περίπου 500 υπαλλήλους.

Το εγχείρημα θα επικεντρωθεί σε στοιχεία, όπως μονάδες ισχύος για ηλεκτρικά οχήματα και αισθητήρες παρακολούθησης περιφερειών για αυτοματοποιημένα οχήματα.

Η ισχύς της πληροφορικής αυξάνεται, καθώς τα αυτοκίνητα συνδέονται ολοένα και περισσότερο μεταξύ τους και η υποδομή μεταφοράς πρέπει να αναθεωρηθεί εκ βάθρων.

Τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης, θα πρέπει να αποκτήσουν την  ικανότητα να αντιληφθούν τον κόσμο γύρω τους, να ερμηνεύσουν αυτά τα δεδομένα και στη συνέχεια να πάρουν αποφάσεις όπως το αν πρέπει να φρενάρουν ή να φεύγουν προς τα δεξιά για να αποφύγουν ένα εμπόδιο, μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.

Η Toyota και η Denso συμφώνησαν τον περασμένο Ιούνιο να εδραιώσουν την παραγωγή και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοτικότητα και να επιταχυνθεί η καινοτομία.

Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν επίσης με έναν άλλο προμηθευτή της Toyota Group, την Aisin Seiki, για την ίδρυση ενός αναπτυξιακού κέντρου για αυτόνομη οδήγηση στο Τόκιο τον Μάρτιο του περασμένου έτους, το οποίο ονομάζεται Toyota Research Institute - Advanced Development ή TRI-AD.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Τέχνη είναι το πιο ωραίο από όλα τα ψέματα."

Claude Debussy, 1862-1918, Γάλλος μουσικός

  • 1912 - Οι κάτοικοι της Ικαρίας εκδιώκουν τις τουρκικές Αρχές και ανακηρύσσουν την Ικαριακήν Πολιτείαν, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, οπότε άγημα του Ελληνικού Στόλου αποβιβάζεται στη νήσο και την απελευθερώνει οριστικά.
    1913 - Συνέρχεται στο Βουκουρέστι συνδιάσκεψη των εμπολέμων, για τη σύναψη ειρήνης, στην οποία παρίσταται ο Πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος.
    1945 - Ο Ιερός Λόχος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να επιστρέψει στην Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY