ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Ο άριστος συνδυασμός της Kia

Η Kia προτοπορεί στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καθώς κινούμαστε προς τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αυτοκινήτων.

Ο άριστος συνδυασμός της Kia

Μέχρι να κυκλοφορήσουν τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναζητούν τις καλύτερες επιλογές για να περιορίσουν την κατανάλωση των κινητήρων που τροφοδοτούνται με υγρά καύσιμα και την ποσότητα των ρύπων που εκπέμπουν τα αυτοκίνητα.

Μάλιστα, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη προσπάθεια τους να περιορίσουν το κόστος των εξελιγμένων μπαταριών που χρησιμοποιούν τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα με άμεσο αντίκτυπο τη διαμόρφωση υψηλού κόστους της τελικής τιμής του αυτοκινήτου σε απαγορευτικά επίπεδα, οι υβριδικές μονάδες παραγωγής ενέργειας αποκτούν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην αυτοκίνηση.

Η Kia, είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας και υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα κατασκευής νέων μοντέλων με έντονο οικολογικό προφίλ. Ειδικότερα, η Kia θα λανσάρει 16 προηγμένα μοντέλα και εκδόσεις έως το 2025. Συμπεριλαμβάνονται, πέντε νέα υβριδικά, πέντε υβριδικά plug-in, πέντε αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και ένα καινούργιο μοντέλο με κυψέλες καυσίμου. Η Kia, είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που σύντομα θα διαθέτει οικολογικά μοντέλα και εκδόσεις σε όλη την γκάμα της.

Αξίζει να τονισθεί ότι, οι κυψέλες καυσίμου είναι μια από τις καλύτερες και πιο αποδοτικές μονάδες παραγωγής ενέργειας γιατί εξασφαλίζουν υψηλή αυτονομία, εύκολο και γρήγορο ανεφοδιασμό με υδρογόνο, μηδενικούς ρύπους και υψηλές επιδόσεις. Η Hyundai και η Kia, έχουν έγκαιρα επενδύσει στην ανάπτυξη των κυψελών καυσίμου και διαθέτουν μεγάλη τεχνογνωσία στον συγκεκριμένο τομέα εδώ και πολλά χρόνια. Στη γκάμα τους, περιλαμβάνονται μοντέλα με κυψέλες καυσίμου, εδώ και πολλά χρόνια, ξεπερνώντας όλες τις μάρκες σε αυτή την τόσο εξελιγμένη τεχνολογία.

Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, τα ήπια υβριδικά συστήματα με τεχνολογία 48V, αποτελούν μια από τις ολοκληρωμένες προτάσεις της αγοράς.

Τώρα λανσάρει στην ελληνική αγορά το ανανεωμένο Kia Sportage 1.6 ντίζελ 48V Hybrid EcoDynamics+. Πρόκειται, για μια νέα πρόταση η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των κινητήρων ντίζελ με τις δυνατότητες που δίνει η υβριδική τεχνολογία καθώς και η νέα ισχυρότερη μπαταρία 48V.

Στο πρόγραμμα ανανέωσης του SUV Kia Sportage, περιλαμβάνονται αλλαγές στη σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού, προσθήκη νέων τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού και νέα συστήματα infotainment.

Το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο best seller της μάρκας, με την συγκεκριμένη αναβαθμισμένη μονάδα παραγωγής ενέργειας, είναι το πρώτο μοντέλο της κορεάτικης μάρκας, το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής εξηλεκτρισμού της εταιρείας.

Η αναβαθμισμένη μονάδα παραγωγής ενέργειας, προσφέρει πολλά οφέλη. Eιδικότερα, ενισχύει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου, περιορίζει την χρήση του κινητήρα ντίζελ, μειώνει τις εκπομπές CO2 έως και 4% και την κατανάλωση καυσίμου έως και 10%. Οι μετρήσεις της μάρκας έγιναν με το πρωτόκολλο WLTP, το οποίο είναι πιο ρεαλιστικό από το NEDC και πλησιάζει τις πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Ο νέος κινητήρας πετρελαίου 1.6, είναι ο πιο καθαρός κινητήρας της μάρκας και ένας από τους πιο εξελιγμένους στη κατηγορία του. Αντικαθιστά τον πετρελαιοκινητήρα 1.7 CRDi και προσφέρεται σε δυο εκδόσεις όσον αφορά την ισχύ. Η βασική αποδίδει 115 ίππους και η ισχυρότερη 136 ίππους. Η ισχυρότερη έκδοση συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης καθώς και με αυτόματο κιβώτιο DCT διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 22.990 ευρώ (1.6 115, 2 WD, Upgrade), ενώ ο βασικός εξοπλισμός, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει ράγες οροφής, θερμαινόμενους-αναδιπλούμενους ηλεκτρικούς καθρέπτες με φλας κ.α.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Πίσω από κάθε μεγάλη περιουσία κρύβεται ένα έγκλημα."

Honoré de Balzac

  • 1719- Το Λιχτενστάιν κηρύττει ανεξαρτησία από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους.

© 2002-2019 MEDIA2DAY